Copii nevinovați, jigniți de educatoare, în Constanța: O mamă a înregistrat-o în timp ce îşi umilea elevii
Data publicării:
O învățătoare de la clasa I din Școala Gimnazială Nr. 43 „Ferdinand” din Constanța se află sub lupa polițiștilor după acuzații de purtare abuzivă.

Femeia este acuzată că își agresează verbal și psihic elevii. Acuzațiile grave aduse împotriva educatoarei vin în urma unor înregistrări compromițătoare, făcute de o mamă îngrijorată, care își trimitea copilul la școală cu un reportofon ascuns în rucsac.

Încă din data de 10 ianuarie, polițiștii au fost alertați cu privire la acest caz, iar marți, Inspectoratul de Poliție Județean a confirmat că a fost deschis un dosar penal împotriva cadrelor didactice implicate.

„Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa este abilitat să comunice următoarele: La data de 10 ianuarie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa au fost sesizaţi cu privire la faptul că un cadru didactic de la o unitate de învăţământ din Municipiul Constanţa ar fi agresat fizic, în repetate rânduri, o elevă de 7 ani”, transmite marţi IPJ Constanţa, într-un comunicat.

Mama unuia dintre elevi a făcut plângeri

Înregistrările surprind momente șocante în care învățătoarea urlă la copii, îi insultă și îi amenință, creând un mediu de învățare toxic și traumatizant. Expresii precum „tâmpita pământului!”, „mi-ai lipsit o săptămână şi te-a apucat vânzoleala!”, au fost doar câteva din injuriile aruncate către copii nevinovați.

Alertați de către părinți și înarmată cu probe clare, mama unuia dintre elevi a făcut plângeri atât la Poliție, cât și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța, în speranța că abuzurile vor fi stopate și că vinovații vor fi trași la răspundere.

„Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a luat la cunoştinţă despre această situaţie de la mama respectivei minore în data de 29.01.2024, printr-un e-mail în care a sesizat faptul că doamna învăţătoare a postat pe pagina sa de facebook fotografii cu eleva, fără a avea consimţământul părintelui, precum şi faptul că procesul educaţional de la clasă nu corelează suficient conţinutul programei cu ritmul de parcurgere a materiei şi cu particularităţile individuale ale copiilor”, informează ISJ Constanţa.

Directorul unităţii de învăţământ a pus la dispoziţia Poliţiei Municipiului Constanţa - Secţia 1 Poliţie înregistrările audio-video de la clasa respectivă.

Învățătoarea și-a dat demisia

„Precizăm că în tot acest timp, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa nu a avut cunoştinţă despre înregistrările apărute în cursul zilei de astăzi în spaţiul public. În acest context, astăzi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a luat legătura de urgenţă cu managerul şcolar şi a solicitat gestionarea situaţiei create.

În jurul orei 11:30 instituţia noastră a fost anunţată telefonic de către unitatea de învăţământ (angajator) că doamna învăţătoare şi-a depus demisia, solicitând încetarea activităţii cu data de 27.03.2024. Menţionăm că doamna învăţătoare este cadru didactic pensionat, angajat în regim de plata cu ora”, arată sursa citată.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel