Crăciun 2024. Iată cadoul pe care cu siguranță NU ar trebui să-l oferi unui copil
Data publicării:
Potrivit unui sondaj, unul din cinci francezi intenționează să ofere acest cadou de Crăciun, în ciuda pericolelor pe care le implică.

Dacă vă gândiți să puneți niște cartonașe răzuibile sub bradul de Crăciun, poate ar fi bine să reconsiderați. Autoritatea Națională de Jocuri (ANJ) avertizează că acest tip de cadou nu este potrivit pentru copii, conform parents.fr.

Acest avertisment vine încadrat de rezultatele unui sondaj publicat pe 19 decembrie, care arată că 20% dintre participanții chestionați iau în considerare să ofere carduri de răzuire drept cadou de Crăciun copiilor. În cazul părinților, 14% declară că plănuiesc să le ofere propriilor copii aceste tipuri de jocuri, conform unui studiu realizat de Toluna-Harris Interactive.

„Un risc crescut de dependență legat de inițierea timpurie”

Deși mai mult de jumătate dintre participanții la sondaj consideră că este de neconceput să ofere copiilor jocuri de răzuire, un sfert recunosc că au făcut-o deja.

Crăciunul, mai mult decât zilele de naștere, pare să fie momentul ales pentru acest tip de cadou.

Cu toate acestea, o majoritate covârșitoare (94%) dintre respondenți recunosc că jocurile de noroc reprezintă un pericol pentru copii, mai mare chiar decât utilizarea ecranelor sau rețelelor sociale.

„Studiile arată că, cu cât expunerea la jocurile de noroc este mai timpurie, cu atât riscul de dependență crește. Prin acest sondaj, ANJ dorește să le reamintească părinților că jocurile de noroc nu sunt o activitate inofensivă și că nu trebuie sub nicio formă banalizate”, explică Isabelle Falque-Pierrotin, președintele ANJ, într-un comunicat de presă.

Importanța conștientizării 

Autoritatea de reglementare subliniază, de asemenea, că jocurile de răzuire reprezintă adesea primul contact al adolescenților cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani cu lumea jocurilor de noroc.

Acest fenomen îngrijorător accentuează necesitatea conștientizării părinților cu privire la riscurile asociate acestei practici.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

STUDIU: Românii, printre cei mai fericiți oameni din Europa

România a reușit să atragă atenția printr-un clasament...

Lucruri pe care doar bunicii știu să le facă

Există ceva special în ceea ce fac bunicii, un amestec...


Top citite
„De ce copilul nu mă ascultă, dacă eu i-am spus care sunt regulile?” Oana Moraru: „Renunțați la ideea că emoțiile umane se maturizează doar «pentru că trebuie»” / FOTO: freepik.com @keleny

„De ce copilul nu mă ascultă, dacă eu i-am spus care sunt regulile?” Oana Moraru: „Renunțați la ideea că emoțiile umane se maturizează doar «pentru că trebuie»”

 „Nu mai plânge!” Înlocuiește cu alte afirmații care încurajează emoțiile copiilor / FOTO: Freepik/.com@freepik

„Nu mai plânge!” Înlocuiește cu alte afirmații care încurajează emoțiile copiilor

Cele mai bine plătite meserii, conform ChatGPT / FOTO: Freepik.com@Eugene Us

Cele mai bine plătite meserii, conform ChatGPT

Dovedit științific: Această activitate, de doar 15 minute pe zi, îmbunătățește funcțiile cognitive la copii! Cercetători: „Crește memoria și raționamentul” / FOTO: freepik.com @senivpetro

Dovedit științific: Această activitate, de doar 15 minute pe zi, îmbunătățește funcțiile cognitive la copii! Cercetători: „Crește memoria și raționamentul”

pixel