Cum a reacționat o elevă după proba de la Matematică de la Evaluarea Națională. „Şcoala nu e aşa importantă pentru mine acuma”
Data publicării:
Absolvenții de clasa a VIII-a au terminat cu emoțiile examenului de la Evaluarea Națională

Dacă pentru unii examenul a reprezentat un pas important pentru a reuși să fie acceptați la un liceul bun, alți elevi nu și-au dat interesul prea tare. 

Este și cazul unei eleve care spune că pentru ea școala nu este chiar așa importantă.

"Şcoala nu e aşa importantă pentru mine acuma, liceul mi se pare mai important, da.", a spus o elevă imediat după ce a ieşit de la proba la matematică de la Evaluarea Naţională, potrivit Observatornews.

Subiectele au fost de dificultate medie, spun profesorii.

I-a încurcat pe adolescenţi nu neapărat problema cu prisma triunghiulară de la subiectul al treilea, ci mai degrabă prima cerinţă cu împărţirea elevilor în bănci într-o sala de clasă. A fost, de fapt, vorba despre o ecuaţie.

Platforma digitală a funcţionat perfect, dar au fost altfel de probleme, unele chiar penale.

Anchetă demarată după ce subiectele de la proba de matematică – Evaluarea Națională 2024 s-au scurs dintr-un centru de examinare

Inspectoratul școlar din Gorj face verificări la centrul de examinare cu numărul 2773, după ce subiectele de la proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2024 au ajuns în presă după ora 10, în timp ce proba încă se desfășura.

Subiectele erau marcate cu numărul centrului de examinare respectiv. 

“S-a demarat procedura de verificare, pe măsură ce se va stabili cine este vinovat (…) se vor lua măsurile de rigoare, poate cu implicarea organelor de anchetă penală”, a spus pentru Edupedu.ro, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, Ionuț Catrina.

Inspectoratul școlar Gorj verifică la această oră cum au ajuns în presă subiectele de la proba de matematică, de la centrul cu numărul 2773 din județ. Practic, subiectele au fost făcute publice la ora 10, oră la care examenul încă nu se terminase.

Pe subiectele apărute în presă se vede clar numele județului și numărul centrului de examinare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare

Teme în vacanță: PRO sau CONTRA? Ce spun pedagogii

Nimeni nu se îndoiește că activitățile educaționale din...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Mamă de fată? 11 lucruri de făcut împreună cu fiica ta înainte de a împlini 18 ani

Cele 20 de prenume ale celor mai deștepți oameni, conform unui studiu / FOTO: freepik.com @yarruta

Cele 20 de prenume ale celor mai deștepți oameni, conform unui studiu

Cel mai mare reproș pentru școala în forma actuală. Urania Cremene: „Produce peste 50% rebuturi! De ce ne dorim să inventăm roata? De ce chinuim profesorii?” / FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection

Cel mai mare reproș pentru școală, în forma actuală. Urania Cremene: „Produce peste 50% rebuturi! De ce ne dorim să inventăm roata? De ce chinuim profesorii?”

Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

”Copilul meu s-a îndepărtat de mine. Ce aș putea să fac?”: Afecțiunea lui o poți recâștiga urmând acești pași

pixel