Cum îl convingi pe copil să își facă teme în vacanță. Urania Cremene: Acest lucru vă va scuti de reamintire constantă
Data actualizării:
Data publicării:
Vacanțele de vară reprezintă cea mai lungă perioadă a anului școlar, cu o durată de trei luni, în care copilul se poate bucura de zile magice fără școală.

Singurul aspect nu foarte distractiv al acestor luni de vară și de vacanță se referă la sarcinile pe care profesorii le-au atribuit înainte de sfârșitul anului școlar, care trebuie finalizate înainte de începerea noului an școlar: temele de vacanță, coșmarul oricărui elev. 

Când vine vorba despre teme de vacanță, profesorii, părinții și elevii se împart în două tabere: unii susțin că temele pentru vacanță sunt bine venite pentru a îmbunătăți procesul de învățare reducând pierderile de materie specifice perioadelor de vacanțe. Cealaltă tabără este de părere că cei mici ar trebui să ia o pauză totală de la activitățile școlare și să se bucure de vacanța binemeritată.

2. Fotografie... (pexels-olly-3769995-1_79239800.jpg)

Cert este că temele de vacanță pot contracara efectul de regres al abilităților însușite în timpul anului școlar, adică pot completa niște informații lipsă, lacune și astfel elevul să se întoarcă la școală mai pregătit.

Indiferent în care tabără vă situați, pro sau contra temelor de vacanță, un lucru este sigur: a citi o carte sau a efectua câteva calcule și exerciții în plus nu a omorât pe nimeni niciodată.

”Îmi strici vacanța”

”Știu că vacanța este pentru odihnă sau distracție, dar copiii primesc teme de care nu vor să audă în vacanță. Am deja experiențe din alte vacanțe, în plus al meu e mai mic,  clasa a doua, așa că e important să nu uite și ce a învățat până acum. Cum îl conving să citească sau să facă ceva exerciții la mate din caietele primite de la doamna învățătoare fără să-mi spună că îi stric vacanța? Ce aș propune aici este să planificați cu foarte mare atenție aceste perioade în care copilul ar trebui să își facă teme, să citească sau să facă fișe sau ce fel de teme are el de făcut și în cele două sau trei luni de vacanță gândiți-vă cum să inserați ici-colo câte o zi sau o jumătate de zi pe care să o puneți în calendar și copilul să știe: marți, între aceste ore, am teme sau lucru o oră, o oră și jumătate. Poate și sâmbăta o jumătate de oră...”, spune Urania Cremene.

1. Fotografie... (pexels-olia-danilevich-5088180-1_59176300.jpg)

Fotografie de la Olia Danilevich/ Pexels

”Deci asta vă va scuti de reamintire constantă a momentului în care trebuie să se apuce de teme, reamintire care e foarte obositoare și pentru voi, dar mai ales pentru copil pentru că începem să sunăm ca o moară stricată: ”Când te apuci de teme? Hai că ai teme de făcut”. Așa, dacă puneți în calendar aceste bucățele de timp care să fie suficient de scurte cât copilul să nu se simtă obosit, să nu se simtă frustrat că stă toată ziua în casă, ele pot să devină mult mai ușor de făcut și chiar să fie distractive”, a sfătuit Urania Cremene într-un video postat pe o rețea de socializare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare

Fondul clasei NU este legal: Acestea sunt sancțiunile

În România, colectarea de fonduri de la părinți pentru...



Cele mai noi articole

Numele de fetiță care este plin de eleganță și mister

Dacă urmează să ai o fetiță, iată ce semnificație are...


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict” / FOTO: freepik.com @bristekjegor

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict”

pixel