Cum influențează zodiile de foc personalitatea copiilor: Daniela Simulescu, sfaturi valoroase pentru părinții care au micuți Berbec, Leu sau Săgetător (Partea 1)
Data actualizării:
Data publicării:
În cadrul emisiunii Părinți Prezenți, astrologul Daniela Simulescu, redactor-șef Astrosens.ro, a dezvăluit secretele fascinante ale influenței zodiilor de foc asupra personalității copiilor. 

Daniela Simulescu a adus în prim-plan perspective interesante asupra modului în care semnele zodiacale precum Berbecul, Leul și Săgetătorul contribuie la modelarea unicității fiecărui copil. Descoperiți cum elementul focului, prin impulsivitatea, pasiunea și energiile sale vibrante, își pune amprenta asupra trăsăturilor distinctive ale personalității copiilor născuți sub aceste semne.

Aflați sfaturile valoroase ale astrologului pentru părinți, în vederea înțelegerii și susținerii optime a micilor aventurieri ai zodiacului de foc.

 

Copilul Berbec

Copilul Berbec debutează în viață asemenea primei zile de primăvară, plin de energie și dorință de a explora lumea din jur. Ca un semn al inițierii, acest mic aventurier nu așteaptă ca lucrurile să se întâmple de la sine; el se grăbește să experimenteze, la fel cum primăvara nu are timp să aștepte. Copilul Berbec este plin de impulsuri, dornic să pornească în călătoria vieții cu o energie debordantă. Așa cum ghioceii răsar din zăpadă fragilă, Berbecul are nevoie de forță și hotărâre pentru a-și îndeplini dorințele. Este important să îndreptați această energie spre activități constructive, cum ar fi sportul, pentru a-i oferi o direcție benefică.

„Copilul Berbec este prima parte a primului sezon, primăvara. Adică natura se naște din nou, zăpada s-a topit. Ce va avea copilul acesta? Când ai un buletin astrologic de Berbec, copilul respectiv pornește în viață. Inițiază, se grăbește, că primăvara n-are timp să aștepte vara și toamna să se manifeste. Primăvara vrea să se întâmple aici și acum! De aceea, copiii cu buletin de Berbec vor avea impulsuri, vor dori, vor fi foarte energici, pentru că așa e primăvara. După ce am stat în casă, îmbrăcați gros, tu vrei să ieși în lume și să iei aer, să te bucuri de soare, să te bucuri de ghiocei. Primăvara, ghiocelul ca să iasă de sub zăpadă, așa fragil cum e, ce-i trebuie? Forță și furie! Berbecul are nevoie să înceapă lucruri și nu face. Ai să încep lucruri.

Are nevoie de furie. Atenție! Poate că la un copil Berbec furia poate să fie o resursă, dar și o vulnerabilitate. Trebuie să-l canalizați către activități sportive. Un Berbec, ca să-l ții liniștit, dă-i lucruri de făcut. Tot timpul sunt părinți care nu-s de acord că astăzi a început una, săptămâna cealaltă a început alta. Copilul Berbec zice săptămâna asta vreau la fotbal, săptămâna viitoare vreau la dans. E vorba de voi, părinți, că nu puteți să-i faceți față lucrurilor. Dar copilul așa este. Copilul Berbec vrea foarte mult, are energie, are curaj, are forță, are inițiativă, e curios, se plictisește repede, pentru că primăvara, de la zi la alta, mai crește ceva, mai înflorește ceva, mai vezi ceva. 

Așa sunt copiii Berbeci: sunt inițiatori, sunt curajoși, sunt foarte ambițioși și atenți, competitivi, pentru că primăvara e prima și vor să fie primii. Copiii Berbeci, și la grădiniță, la școală, în parc, ei se duc ei să fie primii, să aibă inițiativă. Nu stau ei pe loc! Furia Berbecilor trebuie canalizată indiferent de etapa unde se află copilul. Adică avem nevoie să le stârniți interesul, să le mențineți interesul. Și, la un moment dat, când e furia prea mare, acolo trebuie trebuie să-i învățați să se raporteze la autoritate”, a precizat astrologul Daniela Simulescu la Părinți Prezenți, o emisiune marca ParintisiPitici.ro.

Citește și Impactul zodiilor asupra personalității copiilor în primii ani de viață. Astrologul Daniela Simulescu avertizează: „Poziția Soarelui NU este totul!” / VIDEO

Copilul Leu

Leul, guvernat de Soare, cea mai strălucitoare stea din sistemul nostru solar, aduce cu el o energie înflăcărată și nevoia intensă de atenție. Copiii născuți sub acest semn par a se naște pe o scenă, solicitând atenția celor din jur încă de la început. Sunt maeștri în a-și crea momente speciale. Pentru micuții Leu, atenția devine esențială pentru a simți că sunt iubiți și apreciați. Energia lor vibrantă poate ascunde o sensibilitate profundă, iar lipsa atenției poate genera un sentiment că nu sunt apreciați. 

„Să ne aducem aminte de natură din nou. Ce avem în sezonul Leului? Plantele cresc, să ne ne gândim la o floare a soarelui impunătoare care îți atrage atenție? Planta, că e mai mică, că e mai mare, că-i mai strâmbă, că e mai mai într-un fel, așa primește lumina de la soare, se duce după soare, primește căldură, lumea se uită la ea, o laudă. Leul este guvernat de Soare, cea mai mare stea din sistemul nostru solar. Copiii născuți cu scheletul de Leu au nevoie de multă atenție!

Copiii Leu au nevoie de o scenă de când se nasc. Cer atenție și sunt foarte abili în a-și găsi capacitatea de a-și face scene. Își dau seama că dacă dansează, părinții îi iau în brațe și îi pupă, gata, cei mai buni dansatori vor deveni și vor dansa peste tot ca să atragă atenția. Își dau seama că dacă fac curățenie, părinții îi laudă. Lor nu le place să facă curățenie, dar vor face pentru că vor dori atenție.  Copiii ăștia au atât de mare nevoie de atenție, încât reușesc să facă tot felul de giumbuşlucuri.

Un copil Leu, dacă nu primește lumina soarelui și validarea, simte că nu este iubit, simte că nu este apreciat. Energia Leului are narcisismul în spate și narcisismul exagerat, care de fapt ascunde o durere și o lipsă de iubire nemaipomenită. De aceea, copiii cu soarele în Leu, dacă nu sunteți cu ei, dacă nu vă jucați cu ei, dacă nu-i aplaudați,nu-i îmbrăcați, nu-i plimbați la concerte, ei vor găsi mecanisme prin care să vă atrag atenția. Iar atunci când vor crește, nu vor ști să creeze legături mai profunde.

Este unul dintre semnele la care cred că trebuie lucrat mai mult, pentru că pot avea reușite nenumărate. Mai sunt și competitivi și vor să fie pe primul loc, mai ceva ca Berbecul! Sunt foarte drăguți, sunt foarte carismatici, atrag atenția, dar pe de altă parte pot ascunde și o lipsă de iubire uimitoare, pentru că nu o să ți-o arate, oamenii ăștia nu vor să arate deloc vulnerabilitate, pentru că li se construiește un ego de mici. Pot fi actori nemaipomeniți, pot fi profesori și pot să ofere altora ceea ce ei nu au primit. La Leu e o mare putere, o poftă de viață uimitoare, creativitate și simț artistic”, a precizat Daniela Simulescu. 

Vezi și Daniela Simulescu spulberă mitul potrivit căruia astrograma unui copil născut prin cezariană diferă de cea a unuia născut natural

Copilul Săgetător

Curioși și dornici de cunoaștere, Săgetătorii sunt întotdeauna în căutare de filozofie și subiecte profunde. În timpul întâlnirilor de familie, ei aduc mereu un strop de curiozitate, dorind să exploreze justiția și să își îmbogățească mintea cu idei abstracte. Un aspect important al personalității Săgetătorului este rezistența la ordine directe. Asemenea Berbecilor, nu răspund prea bine la comenzi. Le place să aibă autonomie și să aleagă propriile direcții. Dacă li se spune să facă ceva, pot manifesta o oarecare opoziție, preferând să-și păstreze libertatea.

„Ce se întâmplă în sezonul Săgetătorului? Suntem în perioada aia în care am intrat în iarnă, am început să ne obișnuim cu ea. Și știm că vine Crăciunul, începem să facem pregătiri, cumpărături, pregătim bradul. Copiii Săgetător, guvernați de Jupiter, vor să învețe mult, ci vor să călătorească. Dacă aveți un copil în Săgetător, luați un rucsăcel și plimbați-l cât e lumea de lungă. Îi place să călătorească, îi place să cunoască, îi place să se miște, îi place să vorbească cu oamenii.

Săgetătorii, atunci când e o întâlnire la ei acasă cu toată lumea, vin și se bagă în seamă, că sunt curioși. Vor să cunoască filozofie, vor teme din astea serioase. Tot timpul au idei abstracte, tot timpul vor să fie justiția. De asemenea, iubesc animalele foarte mult.

Singurul lucru la Săgetător e că nu prea vrea să-i dea ordine. El și Berbecul să nu prea le spui ce să facă, că nu o să facă, din contră. Îi zici că `dacă nu faci curățenie acum nu te las la TV`, ei zic `nu mă lăsa, o să mă lași`, că el știe că o să îl lași la un moment dat. Nu vrea să-i dai ordine.

Ce v-aș recomanda eu când aveți copii mici Săgetător în afară de a-i plimba? Citiți-le, implicați-vă, nu-i lăsați doar la televizor. Citiți-le istorie, arheologie, chiar și zona de religie, că-s foarte curioși. Au o legătură aparte cu Dumnezeu, cu spiritualitatea, cu credința. Ei vor să creadă, sunt optimiști, au nevoie de de a călători și la propriu și la figurat. Dacă nu puteți să-i plimbați, povestiți-le. Uite în Africa e așa, așa. Sunt și alte culturi de oameni, există mai multe religii, uite, astăzi alergăm, acum mergem într-un part de aventură, acum mergem să vorbim cu niște oameni dintr-un grup, mergem într-un alt grup și tot așa”, a mai spus Daniela Simulescu. 

------------------------------------------------------

Astăzi, am călătorit în lumea pasionantă a zodiilor de foc, descoperind cum aceste semne astrale își lasă amprenta asupra personalității copiilor. Cu ajutorul astrologului Daniela Simulescu, am explorat trăsăturile distinctive ale micilor aventurieri născuți sub semnele Berbec, Leu și Săgetător, învățând cum elementul focului aduce pasiune, curaj și o energie contagioasă în viețile lor.

Mâine vom pătrunde în universul zodiilor de pământ. Sub îndrumarea expertă a astrologului nostru de la DC Media Group, vom descoperi cum semnele Taurului, Fecioarei și Capricornului își lasă propria amprentă asupra personalităților copiilor. Un alt capitol palpitant așteaptă să fie deschis, oferindu-ne o perspectivă profundă asupra modului în care configurația cosmică a zodiilor de pământ contribuie la modelarea unui univers distinct de trăsături și caracteristici.

Urmăriți emisiunea integral:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Horoscop

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Nu știi dacă să-l dai pe copil la școală sau să-l mai ții un an la grădiniță? Pune-l să deseneze un cerc / FOTO: freepik.com @ wirestock

Nu știi dacă să-l dai pe copil la școală sau să-l mai ții un an la grădiniță? Pune-l să deseneze un cerc / VIDEO

De ce nu funcționează parentingul modern Urania Cremene „Combinația ASTA este cheia” / Sursă foto:captură video YouTube @FainsiSimplu Mihai Morar

„De ce nu funcționează parentingul modern?” Urania Cremene: „Am ajuns într-un punct în care părinții tremură în fața copiilor! Combinația ASTA este cheia”

Patru motive din cauza cărora elevii nu reușesc să aibă succes la școală / FOTO: freepik.com@Wavebreak Media

Patru motive din cauza cărora elevii nu reușesc să aibă succes la școală

O mamă decide să nu-și mai trimită copiii la școală „pentru că este o închisoare”: „Stă într-o clasă opt ore pe zi și i se spune să nu vorbească cu persoana care stă lângă el” / FOTO: freepik.com @pvproductions

O mamă decide să nu-și mai trimită copiii la școală „pentru că este o închisoare”: „Stau într-o clasă opt ore pe zi și li se spune să nu vorbească cu persoana de lângă ei”

pixel