Cum să faci untul de arahide de casă perfect: De ce să-l cumperi când îl poți face în 10 minute
Data publicării:
De ce mai cumperi unt de arahide cand il poti face singur in 10 minute? Este mai proaspăt, mai sănătos și pe gustul tău!

Untul de arahide de casă nu este doar mai ieftin și mai proaspăt, ci și mai sănătos, deoarece eviți zaharurile adăugate, uleiurile și conservanții care se găsesc adesea în versiunile cumpărate din magazin. Cu o rețetă simplă, vei deveni în curând stăpânul propriei tartine, care se va adapta perfect gusturilor tale: mai sărat, mai dulce, fin sau crocant!

Unt de arahide de casă

Ingrediente:

- 500 g de arahide prăjite nesărate (le puteți și săra, dar reglați sarea)

- 1 sau 2 linguri ulei de arahide (puteți înlocui uleiul de cocos)

- 1 sau 2 linguri de miere sau sirop de arțar (după gust)

- Un praf de sare (dacă folosiți arahide nesărate)

Instrucţiuni

Prăjirea alunelor (opțional): Dacă folosiți arahide prăjite nesărate, mai întâi prăjiți-le pe o tavă de copt la 180 grade Celsius timp de aproximativ 10 minute până se rumenesc ușor.

Măcinarea: Puneți alunele răcite într-o râșniță și începeți să le măcinați. Procesul durează aproximativ 4-6 minute. Inițial veți obține o masă aspră, apoi amestecul se va transforma încet într-o masă netedă.

Adăugarea de condimente: Odată ce alunele sunt măcinate, adăugați uleiul de arahide, mierea și sarea. Continuați să măcinați până obțineți consistența dorită.

Depozitare: Transferați produsul finit într-un borcan steril și păstrați la frigider până la 3 săptămâni.Tartina de arahide de casă este grozavă pe pâine, ca adaos la smoothie-uri sau în deserturi precum prăjiturile cu arahide sau batoanele energizante.

Beneficiile untului de arahide de casă

Pe lângă faptul că poți evita complet aditivii nedoriți, untul de arahide de casă este și o adevărată bombă nutrițională. Alunele sunt bogate în proteine, ideale pentru recuperarea după exercițiu sau ca gustare sățioasă.

În plus, conțin grăsimi sănătoase nesaturate care sunt bune pentru inima ta. Produsul este, de asemenea, o sursă bună de vitamine și minerale din complexul B, cum ar fi magneziu, zinc și potasiu, care ajută la menținerea oaselor puternice și a unui sistem nervos sănătos.

Conținutul ridicat de fibre al untului de arahide de casă vă menține sătul mai mult timp, ceea ce este o altă caracteristică excelentă, mai ales dacă încercați să vă mențineți sau să slăbiți.

Concluzie: acasă vs. cumpărat

Când vă faceți propriul unt de arahide, aveți control complet asupra ingredientelor și aromelor. Tartinele achiziționate sunt adesea pline de zaharuri, uleiuri și alți aditivi care nu sunt necesari pentru bunul gust. Prin urmare, tartina de casă nu este doar mai sănătoasă, ci și mai gustoasă și adaptată preferințelor tale.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare


Cele mai noi articole

Știi ce este și cum funcționează „dieta iubirii”?

Numele „dieta iubirii” poate, prin denumire, să ducă la...


Top citite
Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!” / FOTO: freepik.com @olyakomarova

Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!”

Copiii mici care vor să facă totul singuri. Ce spun cercetătorii? „Părinții care încurajează autonomia contribuie la succesul lor pe termen lung” / FOTO: freepik.com @b1lyk

Copiii mici care vor să facă totul singuri. Ce spun cercetătorii? „Părinții care încurajează autonomia contribuie la succesul lor pe termen lung”

Foto: Freepik @cookie_studio

7 obiceiuri de aur. Secretele celor mai de succes copii

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul / FOTO: freepik.com @SkelDry

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul

pixel