Meditațiile | Cât costă succesul școlar și la ce preț emoțional? Ana-Maria Zamfir, la Părinți Prezenți / VIDEO
În calitate de părinți, profesori și îngrijitori, avem un rol crucial în promovarea și predarea copiilor sau studenților noștri a importanței îngrijirii pentru mediu. Fiecare mic act de conservare este valoros și este esențial ca copiii să înțeleagă că deteriorarea sau distrugerea mediului ne dăunează nouă, celorlalți și generațiilor viitoare.
Fiecare acțiune are consecințe și este responsabilitatea noastră să insuflăm aceste cunoștințe copiilor. Centrele educaționale sunt locuri potrivite pentru a promova conștientizarea mediului, dar este esențială și promovarea acesteia în cadrul familiei.
Diferite organizații internaționale, fundații și societatea civilă însăși încearcă să încurajeze țările să protejeze mediul. Totuși, această contribuție trebuie făcută individual și fiecare dintre noi trebuie să contribuie cu mici acțiuni, acest lucru poate genera o mare contribuție la protecția ecosistemelor noastre.
Copiii joacă un rol foarte important în îngrijirea și protecția mediului înconjurător, asta datorită deteriorării tot mai mari a ecosistemelor noastre, fie ca urmare a dezvoltării energetice, a dezvoltării tehnologice sau a globalizării, de aceea este necesar ca oamenii să aibă grijă. În acest sens, copiii reprezintă viitorul și, prin urmare, ar trebui învățați să dezvolte practici durabile, care să fie prietenoase cu mediul pentru a salva și proteja lumea. Aceștia vor fi responsabili cu implementarea politicilor ecologice la scară globală pentru a desfășura mici acțiuni care ajută la susținerea ecosistemului.
Sursa foto: freepik.com
Reciclarea este bună și distractivă. Una dintre cele mai eficiente modalități de a-i învăța pe copii să aibă grijă de mediul înconjurător este prin introducerea ideii de reciclare. Pentru a face procesul distractiv, îi putem învăța cum materialele reciclate pot fi transformate în obiecte noi; de exemplu: cum o sticlă de plastic poate deveni un nou ghiveci în grădina ta.
Folosiți apa cu moderație. Insuflați-le responsabilitatea de a folosi apa în mod conștient. De exemplu, învățându-i să închidă robinetele atunci când nu este nevoie de apă, să moderați timpul de baie și să evite să se joace cu apă. Trebuie să le explicăm că apa este o resursă limitată și că irosirea ei poate avea consecințe grave, precum deficitul de apă în unele regiuni ale lumii.
Coșul de reciclare. Învață-ți copilul să pună hârtiile într-un loc unde pot fi reciclate. Trebuie să-i explici că acest lucru este pentru a menține mediul curat, astfel încât să poți recicla și proteja copacii.
Sursa foto: freepik.com
Stinge lumina. De multe ori ne plimbăm prin casă și aprindem toate luminile din camerele prin care trecem. Nu uitați să le opriți!
Respectați-i pe ceilalți. Nu este vorba doar de respectul față de natură, ci și despre respectul față de toți cei din jurul nostru.
Împărțiți jucăriile. Împărțirea, oferirea sau schimbul de jucării cu alții ajută, de asemenea, la reducerea utilizării plasticului.
Evitați utilizarea plasticului. Reduceți utilizarea plasticului de unică folosință, cum ar fi paiele, sticlele și pungile de plastic, purtând punga noastră de pânză și recipientul pentru apă.
Respectă animalele. Din păcate, în fiecare zi mulți câini și pisici sunt victime ale abandonului și abuzului asupra animalelor. Dacă începem să-i învățăm pe copii să aibă grijă de animalele de companie (ale lor sau ale altora), să respecte toate animalele și să înțeleagă că conservarea și existența lor depind în mare măsură de comportamentul ființelor umane.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Temele pentru acasă sunt o...
Bunele maniere la masă sunt...
Dezvoltarea unui copil trece...