Cum să petreci timp de calitate în compania copiilor? Idei utile pentru orice vârstă
Data actualizării:
Data publicării:
Din nefericire, din cauza programului încărcat, ajungi să petreci puțin timp alături de copilul tău. Știm deja că echilibrul dintre viața personală și cea profesională este greu de obținut, dar trebuie să fii prezent. Nu există formule ideale, dar îți oferim idei utile, pentru a petrece timp de calitate cu cei mici.

Deși timpul este uneori limitat, există câteva activități relaxante pe care merită să le iei în calcul atunci când vine vorba despre copii.

În acest mod, prichindeii se vor simți băgați în seamă, iubiți și apreciați.

1. Citește-i povești cât mai des!

Ziua poate fi mai dificil să petreci timp alături de copil, dar seara, poate fi un moment optim să recuperezi aceste clipe. Așadar, înainte de culcare, nu ezita să citești celui mic povestea pe care o preferă. Sau cumpără cărți noi, pe care să le prezinți într-o formă interesantă.

După ce-i citești povestea, profită de timpul rămas pentru a discuta despre ziua care a trecut. Creează o mică rutină de seară, care poate conta enorm în legătura specială ce trebuie să existe între părinte și copilul său.

2. Apelează mai des la surprize!

Dacă adulții pot fi adesea reticenți la surprize, cei mici sunt încântați de ele. Pentru că îți dorești să vezi copiii cu gura până la urechi, încearcă să le faci surprize mai des. Poate fi vorba despre o jucărie pe care știi că o doresc, un costum cu eroul preferat sau mici atenții dulci.

De asemenea, îi poți lua pe copii la cinema, la un film animat, când se așteaptă mai puțin. Le va face plăcere să petreacă timpul in compania ta.

3. Joacă, joacă și iar joacă!

Nu este niciun secret - copiii iubesc să se joace. Dacă ai curte, este perfect, pentru că ai ocazia să ieși mai des cu ei la aer curat. Dacă nu te bucuri de o curte sau de o grădină, mergi în parc sau într-o pădure, unde poți organiza un picnic minunat.

Joacă-te cu ei cu mingea sau cu diferite jucării interesante.  Alege variantele potrivite, în funcție de vârsta micuților. În caz contrar, îi poți plictisi.

Stai mai mult la interior? Folosește animăluțe de pluș, plastilină pentru copii sau alte figurine și jocuri interactive.

4. Ține cont de pasiunile copiilor!

O altă modalitate ideală pentru copii și părinți de petrecere a timpului liber? Fii atent la ceea ce îi pasionează. Observă dacă micuților le place să cânte, să picteze sau să se joace cu mingea cât este ziua de lungă.

Dacă îi încurajezi pasiunile, ai șansa de a petrece și mai mult timp cu cel mic. Joacă-te sau pictează cu el! Ca să le dezvolți aceste aptitudini, mergi cu ei la cursuri de pictură, la tot felul de activități interesante sau la canto, de ce nu?

5. Alege parcul cât mai des

Copiii au nevoie de cât mai mult timp pe care să îl petreacă în aer liber. Așa că parcul este o soluție viabilă cu orice ocazie. Când ai timp, după job sau în weekend, mergi cu ei în parc, unde puteți să petreceți timp de calitate. Plimbați-vă, vorbiți, jucați-vă. Poate fi o relaxare inclusiv pentru adulți.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Parintisipitici Team
Categorie: Joaca si DIY
Tagurile articolului: copii  copii si parinti  modalitati  petrecere a timpului liber  trucuri 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență / FOTO: freepik.com @wildlight studio

„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență

„De ce copilul nu mă ascultă, dacă eu i-am spus care sunt regulile?” Oana Moraru: „Renunțați la ideea că emoțiile umane se maturizează doar «pentru că trebuie»” / FOTO: freepik.com @keleny

„De ce copilul nu mă ascultă, dacă eu i-am spus care sunt regulile?” Oana Moraru: „Renunțați la ideea că emoțiile umane se maturizează doar «pentru că trebuie»”

Părinți manipulatori: Șapte semne care îți arată dacă faci parte din această categorie / FOTO: freepik.com @senivpetro

Părinți manipulatori: Șapte semne care îți arată dacă faci parte din această categorie

Comportamente pe care copiii le preiau de la părinții lor pe parcursul vieții / FOTO: Freepik.com@prostooleh

Comportamente pe care copiii le preiau de la părinții lor pe parcursul vieții

pixel