Frigul, cauza răcelilor la copii? Dr. Mihai Craiu: „Ar putea să conteze, dar NU așa cum credem noi, că dacă ne înfofolim nu mai facem boala” / VIDEO
Astfel, în ediția de luni, s-a vorbit despre starea învățământului universitar, cu accent pe: cadrul legislativ, noutăți, schimbări, evoluții, priorități și provocări. Dar și alte teme de interes major.
Prof. univ. dr. habil. Laura Comănescu, Prorector Programe de studii și practica studenților, Universitatea din București, și prof. univ. dr. habil. Constantin Marius Profiroiu, Prorector Relații Internaționale, Academia de Studii Economice, au vorbit, printre altele, despre situarea universităților românești în clasamentele internaționale.
„Sunt o serie de topuri, unele cu criterii clar diferite. În toate este prezentă componenta de cercetare, relația cu piața muncii, prestigiul și arată situația la un moment dat. Dar această situație este urmarea unor acumulări într-o perioadă de timp.
Nu putem sări imediat în aceste topuri, trebuie pas cu pas, trebuie planificare strategică, mers un pic șmecherește pe acele criterii care contează, pe acele nișe care sunt importante.
În ceea ce privește universitatea din București, am avut o perioadă mai slabă, dar începând cu anul 2022 în toate topurile internaționale universitatea a urcat și mai nou a intrat și într-o serie de topuri legate de sustenabilitate, iar în unul dintre aceste topuri este în primele 200 de locuri la nivel mondial.
Toate universitățile bune își doresc să fie în top 1.000, dar asta nu înseamnă ca dacă nu suntem în acest top este dezastru și noi nu ne facem treaba mai departe.
Dar, bineînțeles, și pentru opinia publică este importantă , este un plus de încredere”, a explicat Prof. univ. dr. habil. Laura Comănescu, Prorector Programe de studii și practica studenților, Universitatea din București.
“Îmi aduc aminte, în 2017, ASE-ul nu exista în niciun clasament internațional și unii spuneau că este universitate doar pe business și economie. Până la urmă am demonstrat ca putem fi și am fost timp de cinci ani primii în clasamentul times higher education în România.
Dacă vrei să fii în aceste clasamente trebuie să urmărești. Cum reușești să crești reputația academică, cum reușești să crești numărul de citări în reviste cu impact foarte mare, nivelul de internaționalizare.
Sunt câțiva indicatori care trebuie urmăriți”, a precizat prof. univ. dr. habil. Constantin Marius Profiroiu, Prorector Relații Internaționale, Academia de Studii Economice.
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – locul 781-790
Universitatea din București – locul 801-850
Universitatea Al. I. Cuza din Iași – 1.201-1.400
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – 1.201-1.400
Universitatea Tehnică Ghe. Asachi din Iași – 1.201-1.400
Universitatea Transilvania din Brașov – 1.201-1.400
Universitatea de Vest din Timișoara – 1.201-1.400
Universitatea Politehnica din București – 1.201-1.400
Universitatea Lucian Blaga din Sibiu – 1.401+
Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava – 1.401+
Universitatea Politehnica din Timișoara – 1.401+
Universitatea din Craiova – 1.401+
Universitatea din Oradea – 1.401+
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Utilizarea TikTok-ului este...