Cuplu: 5 semne că te comporți ca o mamă, nu ca un partener în relație
Data publicării:
Majoritatea cuplurilor se străduiesc să facă din relație un parteneriat egal. Dorința de a avea grijă de celălalt semnificativ este complet naturală, dar există o linie fină între grija pentru partenerul tău și ceea ce este similar cu îngrijirea unui copil. Așadar, iată cinci semne că te comporți mai mult ca un părinte și mai puțin ca un partener în relația ta.

O relație de cuplu sănătoasă și împlinitoare se bazează pe mai multe elemente esențiale, care contribuie la o legătură solidă și de lungă durată între cei doi parteneri. Iată câteva caracteristici ale unei relații de cuplu sănătoase:

- Comunicare deschisă: Fiecare partener este atent la nevoile și sentimentele celuilalt și este dispus să își exprime propriile gânduri și sentimente într-un mod clar și respectuos. Evitarea acuzațiilor și judecăților, concentrându-se pe rezolvarea problemelor și pe găsirea de soluții împreună.

- Respect reciproc: Respectarea spațiului și autonomiei fiecărui partener

- Încredere și loialitate: Construirea unei baze solide de încredere și onestitate între parteneri.

- Empatie și înțelegere: Capacitatea de a înțelege și de a simți emoțiile și perspectivele celuilalt. Oferirea de sprijin emoțional și moral în situații de stres sau provocări.

Semne că te comporți ca o mamă, nu ca un partener în relație

1. Îl cerți fără a veni cu o soluție

Certurile sau ”mustrările” sunt parte integrantă a oricărei relații, dar este important să știi cum să le rezolvi cu succes. Dacă după încheierea unei certe simți furie,  dezamăgire și ții ranchiună la infinit, asta indică faptul că va trebui să rezolvi confloictele în mod constructiv și într-un mod mai egal și mai matur.

2. Cureți după partenerul tău

Fie că este vorba de firimituri de mâncare sau grămezi de haine care se rostogolesc pe podea, trebuie să realizezi că partenerul tău este cel care trebuie să le pună deoparte. Dacă doar te uiți constant la el, verifici și curățați după el, trebuie să încetați imediat să faceți acest lucru. Munca casnică e, de asemenea, o parte egală a parteneriatului.

3. Fotografie... (pexels-amina-filkins-5424682_47751900.jpg)

Fotografie de la Amina Filkins/ Pexels

3. Îi găsiți scuze

De obicei, vrei doar să-ți vezi partenerul în cea mai bună lumină și să-i aperi deciziile. Dar nevoia constantă de a-i găsi scuze, de a-l apăra nu va face relația ta mai reușită. Scutul unei mame nu este necesar pentru acțiunile partenerului, ci doar o încurajare pentru a începe să luați propriile decizii.

4. Control deplin

Există oameni care au o dorință puternică de control. Dacă controlezi fiecare aspect al relației, înseamnă că nu ai încredere în tine sau în partenerul tău. Este important ca amândoi să înțelegeți acest statut relațional și să începeți să luați diferite decizii într-un mod matur.

2. Fotografie... (pexels-cottonbro-4009775_37681200.jpg)

Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

5. Te plângi mereu

Nimănui nu-i place să se plângă în mod constant, mai ales nu persoanei care trebuie să audă. Comunicarea constructivă este necesară, chiar dacă există o persoană cu tine care se comportă ca un copil. Sunteți adulți, așa că faceți un efort și comportați-vă în consecință.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Divertisment

Articole similare

Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile

Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...

Femeile divine: Nume de zeițe celebre ale lumii antice

În mitologiile antice, femeile divinități au jucat un...



Cele mai noi articole

DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...


Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel