Cuplurile cu copii sunt mai fericite decât cele fără micuți. „Să ai copii este o modalitate grozavă de a te scufunda în joacă”
Data publicării:
 Sunt cuplurile fără copii cu adevărat cele mai fericite?

Cuplurile fără copii sunt probabil mult mai fericite decât cuplurile cu copii. La urma urmei, cuplurile fără copii au mai puține constrângeri financiare, mai puține responsabilități și mai mult timp pentru ei înșiși.

Citește și Părinții de astăzi sunt mai stresați și epuizați. „Starea părinților poate afecta și bunăstarea copiilor”

În plus, trezirea pentru a schimba scutecele în miezul nopții și toate acele alte sarcini parentale necesare trebuie să-i facă pe părinții cuplati să fie total nefericiți, nu? Ei bine, se pare că nu.

După cum se dovedește, cuplurile fără copii nu sunt mai fericite decât cuplurile cu copii, potrivit unui sondaj.

Întrebarea adresată de experții YourTango a fost următoarea: De acord sau dezacord — cuplurile fără copii sunt mai fericite decât cuplurile cu copii?

O majoritate uriașă de 80% au spus că nu sunt de acord cu această afirmație.

Părinții sunt fericiți? Ce face cuplurile cu copii atât de fericite? 

Iată câteva motive pentru care cuplurile cu copii sunt adesea mai fericite decât cuplurile fără copii, potrivit experților:

Sursa foto: freepik.com@arcadesign

Cuplurile cu copii au imaginație

„În timp ce cuplurile fără copii pot călători prin lume fără scutece și cărucioare în cârpă, cuplurile cu copii pot asculta visele copiilor lor acasă.

Atât în ​​visele lor de noapte, cât și în timpul zilei, copiii zboară spre planete îndepărtate, întâlnesc dinozauri prietenoși și vorbesc cu personaje în limbi foarte diferite de cele auzite în lumea reală de zi cu zi a părinților.

A avea copii este o modalitate grozavă de a fi parte dintr-un univers mai mare plin de libertate; lumea viselor și imaginației noastre.” – spune Mary Alice Long

Cuplurile cu copii se murdăresc – și le place treaba asta!

Cuplurile fără copii își pot permite să cumpere cele mai noi haine la modă, o mașină nouă în fiecare an și o casă. Cuplurile cu copii pot deveni murdare, dezordonate și murdare.

De la jocul cu pictura cu degetele și apă, să sapat o groapă în China până la călcat în noroi în timpul unei furtuni de ploaie, a avea copii este o modalitate excelentă de a reveni la lucruri esențiale și la exuberanță simplă în momentul jocului!

Cuplurile cu copii își îmbrățișează tinerețea

Sursa foto: freepik.com@fotolit

„Și își pot aminti și se pot angaja în propria joacă din copilărie. Cuplurile fără copii pot urma cariere, realizări și faimă.

Cuplurile cu copii își amintesc adesea cu ce le plăcea să se joace în copilărie jucându-se cu copiii lor.

De multe ori, modul în care părinții s-au jucat în copilărie oferă un indiciu despre modul în care își creează viața pe care și-o doresc acum, atât pe plan personal, cât și profesional.

Să ai copii este o modalitate grozavă de a te scufunda în joacă și de a găsi modalități de a aduce un spirit jucăuș în toată viața ca părinte.” - Mary Alice Long

Cuplurile cu copii împărtășesc povești cu copiii lor, astfel încât înțelepciunea drumului lor să poată servi generațiilor viitoare

Sursa foto: freepik.com@senivpetro

Cuplurile fără copii se pot concentra pe dezvoltarea intelectuală și personală, luând cursuri și obținând diplome.

Cuplurile cu copii își pot transforma propriile vieți și viața copiilor prin iubire și valorile pe care le predau care servesc binelui mai mare.

De la citirea poveștilor de culcare până la împărtășirea poveștilor de familie, a avea copii este o modalitate excelentă de a împărtăși lecții care dețin cheia viitorului

Cuplurile cu copii comunică

Cuplurile care pot construi o relație iubitoare și grijulie cu copiii lor au o comunicare mai bună între ei și o viziune mai pozitivă asupra vieții.

Părinții care se conectează ușor cu sentimentele și nevoile copiilor lor sunt părinți care sunt mai ușor conectați cu ale lor.

În acele relații, părinții își dezvoltă și își consolidează continuu inteligența socială, care, la rândul său, oferă copiilor un model de comunicare eficient și îi ajută să devină adulți inteligenți din punct de vedere social, care vor reuși în societatea noastră, spune Cristina Wood, potrivit Your Tango.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Efectul Mozart, dezmințit de mai multe studii! Cercetători: „Nu trebuie să ne așteptăm ca simpla ascultare a muzicii să ne facă copiii mai deștepți!” / FOTO: freepik.com @kegfire5

Efectul Mozart, dezmințit de mai multe studii! Cercetători: „Nu trebuie să ne așteptăm ca simpla ascultare a muzicii să ne facă copiii mai deștepți!”

Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine” / FOTO: freepik.com @Petro Seniv 888

Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine”

Foto: Freepik @proostoleh

Vârsta la care se poate identifica ce talent are un copil

Parentingul românesc vs cel englez. Bianca Andreica „Suntem genul de părinți care vrem să le facem singuri pe toate. Ne bucurăm de ajutorul ocazional, însă îl refuzăm pe cel permanent” / FOTO: Instagram@BiancaAndreica

Parentingul românesc vs cel englez. Bianca Andreica: „Suntem genul de părinți care vrem să le facem singuri pe toate. Ne bucurăm de ajutorul ocazional, însă îl refuzăm pe cel permanent”

pixel