Dacă copiii vă folosesc telefonul mobil, activați aceste 4 setări
Data publicării:
Uneori lași telefonul tău copiilor pentru ca aceștia să se joace sau să vizioneze un desen animat.  

O mamă americană, Brianna Loos, a povestit într-un videoclip pe TikTok cum a împrumutat fiicei sale de 3 ani telefonul mobil pentru a o distra cu un joc educațional pe care îl joacă de obicei la școală, în timp ce făcea un duș.


Fetița, în mod inexplicabil, a reușit însă să iasă din aplicația jocului și să intre pe Instagram, demarând o transmisie în direct. După cum explică mama în videoclip, micuța s-a furișat apoi în baie și i-a întins mamei ei telefonul mobil, care era încă săpun, pentru a o întreba cum să revină la ecranul jocului.

2. Foto: Free... (daca-copiii-va-folosesc-telefonul-mobil--activati-aceste-4-setari_82295000.jpg)

Foto: Freepik @freepick

Așa că femeia, încă sub duș, a ajuns în direct pe rețelele de socializare. Urmare a acestei nefericite întâmplări, femeia a primit o se rie de critici și jigniri de la cei care au comentat videoclipul spunând că niciodată copiii nu trebuie lăsați să se joace singuri cu telefonul.

@moxshemom Have kids the said #momlife #terribletoddler #toddlersoftiktok #momsoftiktok #threenager #humpday ♬ original sound - Sarah Cothran

„Îmi pare rău că nu sunt un părinte perfect, a trebuit neapărat să fac un duș, am fost singur și nu aveam alternative”, a explicat ea.

Cum să vă protejați telefonul pentru copii

Este important să știți că copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani să folosească telefonul timp de maximum o oră pe zi și să rămână mereu sub supravegherea unui părinte, care totuși poate lua unele măsuri de precauție în configurarea smartphone-ului său, astfel încât să fie sigur pentru copiii săi.

Potrivit expertului în tehnologie și minori Maril Vernon, intervievat de Huffpost, este de neconceput să se interzică utilizarea dispozitivelor digitale de către copii, dar cel mai bine este să le oferim părinților instrumente care să permită copiilor să utilizeze dispozitivele într-un mod informat, sigur și cu limite.

Ghid pentru părinți

1. Acces ghidat: după cum explică expertul în tehnologie, Maril Vernon, este o setare care asigură că micuțul, indiferent de câte ori atinge telefonul, nu poate în niciun fel să iasă din aplicația pe care îl lași să se joace.


2. Activați controlul parental: Vernon dezvăluie că îl folosește pentru fiicele sale de 6 și 8 ani. „În acest fel stabilesc o limită de timp, dincolo de care fetele nu vor mai putea accesa dispozitivul și le împiedic să acceseze unele aplicații”.

3. Activați partajarea între dispozitive: această activare vă permite să partajați setările efectuate pe un dispozitiv cu toate celelalte, astfel încât, dacă copiii folosesc aceeași aplicație pe telefonul mobil, tabletă sau computer, ar putea fi nevoiți să respecte aceleași limite alese de părinți pentru alte dispozitive.


4. Activați limite de timp: Așa vă puteți asigura că copiii nu folosesc dispozitive în timpul orelor de școală sau că nu le folosesc prea mult înainte de a merge la culcare.

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Metode si tehnici

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său conform experților / FOTO: freepik.com @freepik

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său, conform experților

pixel