Dacă găsești aceste 4 lucruri ofensive, faci parte din cel mai rar și profund tip de personalitate gânditoare
Data publicării:
Persoanele care gândesc profund sunt cele care au o toleranță scăzută la stimulii externi. De asemenea, acestea tind să aibă un nivel delicat de stimă de sine.

Nu doresc să se simtă vinovate și pot evita confruntările bruște, făcând tot ce le stă în putință pentru a menține pacea.

În unele cazuri, aceste persoane au suferit experiențe emoționale de tipul traumelor, deși nu este întotdeauna cazul. Unele persoane care gândesc profund au o inocență similară celei din copilărie și încearcă pur și simplu să facă tot ce pot pentru a se descurca în această lume interesantă în care trăim.

Deși folosim termenul „gândire profundă” destul de des, prefer să spun că unele persoane sunt super-conștiente de ele însele, ceea ce poate duce la un nivel mai înalt de sensibilitate.

Aceste persoane sunt mai conștiente de sentimentele, gândurile și emoțiile lor decât persoanele obișnuite și, adesea, tind să aplice această auto-cunoaștere și conștientizare pentru a înțelege ceea ce alți oameni gândesc, fac și simt, în comparație cu ele însele.

Dacă găsești aceste 4 lucruri ofensive, faci parte din cel mai rar și profund tip de personalitate gânditoare:

Onestitatea brutală

Contrar credinței populare, nimeni nu vrea și nu are nevoie să audă o opinie brutal de onestă. Într-o lume perfectă, am găsi timp și cuvintele potrivite pentru a împărtăși incoerențele sau problemele care apar într-o relație, mai devreme decât mai târziu.

Chiar dacă am lăsat lucrurile să se adune puțin, atunci când în sfârșit vorbim, există încă un nivel de onestitate plină de compasiune pe care îl putem manifesta, dacă dorim.

A fi „brutal de onest” este o alegere de a fi rău sau o încercare de a face pe cineva să se simtă într-un anumit mod despre ceva ce poate nu este conștient.

Alegerea cuvintelor este, de asemenea, extrem de importantă — nu doar pentru persoana care primește mesajul, ci și pentru noi, cei care îl transmitem.

Trebuie să fim corecți în modul în care împărtășim sentimentele și așteptările noastre, asumându-ne responsabilitatea de a ridica preocupările mai devreme, într-un mod care să îmbunătățească interacțiunea și, în final, relația.

Alții nu ar trebui să suporte fallout-ul emoțiilor noastre dacă nu avem grijă de ele în mod corespunzător.

Când interacționăm cu persoane care gândesc profund, putem fi siguri că alegerea cuvintelor, limbajul corporal și tonul vor fi observate, analizate, jucate și re-jucate de persoana sensibilă, pe măsură ce aceasta își va repeta propriile gânduri, sentimente și impresii despre conversație pentru zile întregi, până când va ajunge la o înțelegere.

Criticile 

Persoanele care gândesc profund tind să evite criticile inutile sau dăunătoare. Ele preferă să ofere critici constructive, care sunt menite să ajute și să îmbunătățească situațiile sau relațiile.

Totuși, acest tip de critică poate fi uneori perceput ca prea direct sau chiar dur, deoarece persoanele care gândesc profund doresc să aducă la lumină adevărul, chiar și atunci când acest lucru poate fi inconfortabil pentru ceilalți.

Empatia și vulnerabilitatea

Deși pot părea mai rezervate sau mai introspective, persoanele care gândesc profund sunt adesea extrem de empatice. Ele sunt capabile să înțeleagă și să simtă ceea ce simt ceilalți, ceea ce le face să fie conștiente de nevoile și dorințele celor din jur.

Această empatie le poate face să fie foarte sensibile la suferința altora, ceea ce le poate influența puternic gândurile și comportamentele.

Autocritica și auto-reflecția constantă



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

România, locul 4 la Miss Europe, după 20 de ani

Finala MISS EUROPE 2025, competiție de elită și...

Nume de băieți care semnifică „putere”

Atunci când alegem un nume pentru un băiat, mulți...

Cele mai ciudate nume din lume

Când vine vorba de nume, există o întreagă diversitate de opțiuni, de la...



Cele mai noi articole

România, locul 4 la Miss Europe, după 20 de ani

Finala MISS EUROPE 2025, competiție de elită și...


Top citite
Oana Moraru: „Sper din toată inima ca toți părinții din lume să vadă filmul ăsta de pe Netflix!” Critici: „Una dintre cele mai puternice producții TV ale ultimelor decenii!” / FOTO: freepik.com @user32486510

Oana Moraru: „Sper din toată inima ca toți părinții din lume să vadă filmul ăsta de pe Netflix!” Critici: „Una dintre cele mai puternice producții TV ale ultimelor decenii!”

Cercetătorii au analizat 300 de milioane de elevi și au descoperit factorii care influențează succesul la școală. Meta-analiza care schimbă tot ce știam despre educație / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cercetătorii au analizat 300 de milioane de elevi și au descoperit factorii care influențează succesul la școală. Meta-analiza care schimbă tot ce știam despre educație

SURSA FOTO: captură video YouTube @Netflix

Adolescence, serialul care zguduie lumea, ne arată cel mai mare paradox al parentingului modern: Părinții fac totul pentru copii, dar copiii se simt mai singuri ca niciodată

Când s-a născut copilul tău? Un studiu pe 1,2 milioane de elevi arată cum luna nașterii îi poate influența performanțele la școală / FOTO: freepik.com @zurijeta

Când s-a născut copilul tău? Un studiu pe 1,2 milioane de elevi arată cum luna nașterii îi poate influența performanțele la școală

pixel