10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi
Recent, pediatrii au subliniat, în cadrul celui de-al 69-lea Congres, importanța acordării unui sprijin adecvat familiilor, în special în cazurile de despărțire, pentru a minimiza impactul negativ asupra tuturor membrilor familiei, cu accent deosebit asupra copiilor, care pot suferi consecințele emoționale pe termen lung.
Cu toate acestea, există cămine în care cuplurile aleg să rămână împreună, chiar dacă relația lor nu este una fericită, într-o încercare de a proteja copiii de suferință. Cu toate acestea, copiii devin martorii direcți ai unei atmosfere lipsite de respect, plină de certuri și semne evidente de lipsă de iubire între părinți. Aceștia sunt expuși la un model educațional care, potrivit Silviei Congost, psiholog și autoare a cărții „Dragoste sau dependență”, ar putea fi repetat în viitor: „Li se arată un stil de educație pe care copiii îl pot repeta în viitor”.
Nu există nimic bun în această afirmație, în afară de o intenție de sacrificiu bazată pe convingeri nerealiste și mai puțin educative.
A hotărî să rămâi într-o relație clar toxică (fie pentru că nu mai există o relație de dragoste, fie în cel mai rău caz pentru că există și abuz) și a face asta „pentru copii” este același lucru cu a te hotărî să-i educi arătându-le că așa ceva este sănătos și normal.
Cine spune această afirmație este cineva care nu se descurcă bine în relația lui, cineva care nu își mai iubește partenerul (cel puțin nu ca partener) și cu care nu este fericit, dar care decide să rămână acolo chiar dacă ar putea pleca și își învață copiii că asta ar trebui să facă în viitor.
„Arătându-le copiilor tăi că pentru ei ai decis să renunți la fericirea ta, este o greutate foarte mare pe care ei nu ar trebui să o ducă”, au spus pediatrii în cadrul Congresului menționat.
SURSA FOTO: freepik.com @yanalya
Influențează sentimentul că micuțul învață că asta este dragoste și că asta face parte din relație, că acest lucru este normal într-o relație.
Mai târziu, când vor avea relații în viitor, ei se vor comporta la fel cum au văzut la părinții lor că fac sau dacă își găsesc parteneri care se comportă așa, nu vor renunța pentru că ei vor considera că ceea ce se întâmplă este normal.
Desigur. Este mai bine să-i înveți că, dacă nu ești fericit într-o relație, aceasta nu ar trebui să fie ca o închisoare.
Este o alegere conștientă care trebuie valorificată zilnic. Dacă nu dă roade, nu ești fericit și nu ai altceva de făcut, nu are rost să rămâi acolo.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce temperaturile...
Preot profesor univ. dr. Radu...
Magia Crăciunului este deja...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...