Dacă poți răspunde cu „DA” la aceste întrebări, ai mai mult succes decât crezi!
Data publicării:
Dacă ne-ar spune cinev că dezlănțuirea succesului începe cu a recunoaște cât de mult succes ai deja?

E adevărat! În calitate de expert în leadership și succes, Scott Mautz este întrebat adesea despre „cheile succesului”. „Primul meu răspuns este întotdeauna: înainte de a începe să schimbi, să adaugi sau să scazi ceva, petrece puțin timp apreciind ceea ce ai deja”.

Succesul înseamnă mai mult decât câți bani câștigi, ce titlu de post ai obținut sau ce realizări ai acumulat. Deși nu este nimic greșit în toate acestea, adevăratul succes este mult mai vast. Este vorba despre tipul de viață pe care îl trăiești și despre cine ai ales să devii.

„Când te gândești la succes într-un mod mai holistic, acesta implică rezistență, încredere și alte aspecte ale forței mentale. O adevărată măsură a succesului necesită introspecție asupra unui set de întrebări dincolo de valorile tipice `cât` și `cât de mare`. Dacă poți răspunde `da` la următoarele șase întrebări, ai mai mult succes – chiar acum – decât ți-ai dat seama”, susține Scott Mautz pentru cnbc.com.

SURSA FOTO: freepik.com @EyeEm

Îți trăiești valorile?


Lucrurile mici pe care le faci în fiecare zi reflectă cine ești. Micile acțiuni lasă o impresie mare și de durată.

Întrebarea este: alegi să te comporți în conformitate cu valorile tale? De exemplu, dacă bunătatea este o valoare de bază pentru tine, ești mereu amabil, chiar și atunci când este dificil?

A trăi intenționat conform valorilor tale demonstrează că ești centrat și disciplinat, iar acestea sunt forme de succes. Acest lucru nu este ușor - nu este simplu să-ți articulezi clar valorile, darămite să le trăiești în mod intenționat.

Lucrezi la viața ta?

Cu toții trebuie să lucrăm în viața noastră, navigând în rutinele zilnice pentru a realiza diverse lucruri. Dar uneori ne blocăm în obiceiuri, sisteme sau procese care nu ne mai servesc bine – nici nouă, nici altora.

Un succes mai mare vine și din a lucra la viața ta.

Îți acorzi timp, din când în când, pentru a-ți imagina viața pe care dorești cu adevărat să o trăiești și persoana care vrei să devii cu adevărat? Reflectezi pentru a discerne dacă te îndrepți în direcția dorită?

Așa poți identifica tiparele și obiceiurile inutile în care ai căzut – și îți oferi șansa de a le schimba.

Apreciezi ceea ce ai deja?

După cum spuneau cei de la Rolling Stones, „nu poți obține întotdeauna ceea ce îți dorești”. Dar fericirea și succesul provin din concentrarea asupra a ceea ce ai.

„Știu din propria mea experiență – și îmi imaginez că și tu o simți la fel – că este ușor să te simți mereu nemulțumit de ceea ce ai, să te uiți constant la următorul lucru, să cauți mereu următoarea treaptă de urcare.

Abilitatea de a arăta în mod constant recunoștință pentru tot ceea ce ai și ai realizat deja, în loc să ai mereu nevoie de mai mult, este o trăsătură cheie a celor mai de succes oameni”, mai spune expertul.

Ai o mentalitate de creștere?

Pe măsură ce te străduiești pentru succes, vei face greșeli. Cheia este: cum reacționezi?

Lași greșelile să te doboare? Sau consideri că succesul înseamnă să înveți din greșeli, să faci îmbunătățiri progresive și să te adaptezi pe parcurs?

Ești pregătit să acționezi atunci când apar oportunități?

Succesul adevărat presupune să te îndrăgostești de procesul de îmbunătățire și realizare, nu doar de rezultat.

Acest lucru poate fi uneori dificil, mai ales atunci când munca pare repetitivă, neinteresantă sau departe de ceea ce îți dorești cu adevărat. Însă, este important să acorzi atenție detaliilor mici, pentru că acestea își vor arăta roadele în momentele cheie.

„De exemplu, sunt adesea întrebat despre cum să devin un vorbitor profesionist. Oamenii îmi spun: `mi-ar plăcea să fiu plătit să vorbesc pe scenă timp de o oră`. Dar, pentru a ajunge acolo, este necesară o cercetare aprofundată pentru a descoperi subiecte valoroase despre care merită să fii plătit să vorbești, precum și ore întregi de repetiție. Este un proces”.

Îți urmărești propriile obiective, nu pe ale altora?

„Recent, o prietenă mi-a spus că se simțea un eșec pentru că nu a obținut o promovare pe care și-o dorea. Dar, când am îndemnat-o să definească ce înseamnă cu adevărat succesul pentru ea, am descoperit că acea promovare nu conta deloc.

Ea căzuse în capcana gândului: `Acesta este ceea ce ar trebui să vreau`. În cele din urmă, și-a dat seama că succesul ei constă în a avea o echipă pe care să o antreneze și să o sprijine – ceva ce putea obține și în rolul pe care îl avea deja.

Îmi rupe inima să aud pe cineva spunând că nu se simte de succes pe baza definiției altcuiva, în loc să-și urmeze propriile aspirații. Când îți definești ce înseamnă succesul pentru tine, s-ar putea să descoperi cât de mult succes ai deja”, conchide Scott Mautz.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Divertisment

Articole similare

Sfaturi pentru alegerea unui nume pentru bebelușul tău

Încă cauți numele perfect? Fii liniștit, nu ești...

Te-ai născut de Crăciun? Iată ce înseamnă!

A fi născut de Crăciun este ca un mic miracol.



Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel