Peste 700.000 de români își celebrează onomastica în ziua de Crăciun: Crăciunică și Crăciunel se regăsesc printre cei sărbătoriți pe 25 decembrie
Creșterea copiilor în timp ce încercați să mențineți scânteia vie într-o căsnicie nu este întotdeauna ușoară.
Între crizele de furie și durerile de burtă ale copiilor, și pe lângă alergarea la școală, nu mai este mult timp să lucrezi la relația ta.
Nu este de mirare că divorțul după un copil apare des.
Citește și „Psiholog format la Harvard: Afirmații pe care cuplurile sănătoase NU le spun niciodată”
Să știi cum să-ți repari căsnicia nu este ușor, dar cu ajutorul și sprijinul potrivit și lucrând la comunicarea ta, este posibil.
Dar, deși există atât de mulți factori care contribuie la sfârșitul unei relații, cercetările au sugerat că vârsta la care te căsătorești ar putea avea ceva de-a face cu asta.
Sursa foto: freepik.com@dragonimages
Cercetările au arătat cea mai bună vârstă pentru a te căsători pentru cea mai mică șansă de divorț - dar am împărtășit cele mai comune 10 motive pentru care căsătoriile se încheie (și vârsta la care te căsătorești nu este unul dintre ele).
„Devenim mai puțin deschiși la minte pe măsură ce îmbătrânim în ceea ce privește relațiile. Avem, de asemenea, o istorie pe măsură ce îmbătrânim, avem mai multe experiențe negative cu foști parteneri”.
Vezi și „6 semne care prezic divorțul. 5 reguli pentru a-ți salva căsnicia”
În schimb, psihoterapeutul a spus că între 25-29 de ani este „momentul optim” pentru a face te căsători. Ea a explicat: „Ai un sentiment mai bun despre cine ești, știi mai multe despre ce vrei și poți crește împreună ca cuplu.
„Veți avea mai multe experiențe împărtășite și veți ști mai multe unul despre celălalt. Probabil că părinții voștri sunt încă în viață de fiecare parte, puteți cunoaște frați, [puteți fi] mai integrați unul în viața celuilalt.”
Studiul citat a analizat datele colectate de National Survey of Family Growth (NSFG) și a constatat că înainte de vârsta de 32 de ani, fiecare an suplimentar de vârstă la căsătorie reduce șansele de divorț cu 11%.
Cu toate acestea, după 32 de ani, șansele de divorț cresc cu cinci la sută pe an.
Desigur, există atât de mulți alți factori care contribuie la sfârșitul unei relații.
Consilierul Forbes a comandat un sondaj pe 1.000 de divorțați pentru a afla de ce eșuează căsătoriile și a constatat că lipsa sprijinului familiei, infidelitatea și lipsa de compatibilitate au fost primii trei factori care au contribuit la decizie.
Sursa foto: freepik.com@freepik
Citește și „Își anulează nunta și își cheamă logodnica în instanță pentru a obține inelul de logodnă înapoi!”
Lipsa sprijinului familiei
Infidelitate sau aventuri extraconjugale
Lipsa de compatibilitate
Lipsa de intimitate
Prea mult conflict/certuri
Stresul financiar
Lipsa de angajament
Diferențele parentale
Căsătoria timpurie
Valori morale opuse
Dacă conversația dintre Lori și Steven te-a făcut să te îngrijorezi cu privire la vârsta la care ai ajuns la altar, nu te panica - nimeni nu știe când ești gata să te căsătorești mai bine decât tine.
Dacă ești într-o relație sănătoasă cu obiective comune, nu există niciun motiv pentru care căsnicia ta să nu dureze atât de mult ca a cuiva care s-a căsătorit la o altă vârstă.
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Potrivit unui sondaj, unul din...
Nu există nicio modalitate mai...
Cristina este un nume care...