Dacă te-ai căsătorit la această vârstă, cercetările sugerează că este mai puțin probabil să divorțezi. „Nu te panica”
Data publicării:
Cercetările au arătat cea mai bună vârstă pentru a te căsători pentru cea mai mică șansă de divorț - dar am împărtășit cele mai comune 10 motive pentru care căsătoriile se încheie (și vârsta la care te căsătorești nu este unul dintre ele).

Creșterea copiilor în timp ce încercați să mențineți scânteia vie într-o căsnicie nu este întotdeauna ușoară.

Între crizele de furie și durerile de burtă ale copiilor, și pe lângă alergarea la școală, nu mai este mult timp să lucrezi la relația ta.

Nu este de mirare că divorțul după un copil apare des.

Citește și „Psiholog format la Harvard: Afirmații pe care cuplurile sănătoase NU le spun niciodată”

Să știi cum să-ți repari căsnicia nu este ușor, dar cu ajutorul și sprijinul potrivit și lucrând la comunicarea ta, este posibil.

Dar, deși există atât de mulți factori care contribuie la sfârșitul unei relații, cercetările au sugerat că vârsta la care te căsătorești ar putea avea ceva de-a face cu asta.

Sursa foto: freepik.com@dragonimages

Cercetările au arătat cea mai bună vârstă pentru a te căsători pentru cea mai mică șansă de divorț - dar am împărtășit cele mai comune 10 motive pentru care căsătoriile se încheie (și vârsta la care te căsătorești nu este unul dintre ele).

„Devenim mai puțin deschiși la minte pe măsură ce îmbătrânim în ceea ce privește relațiile. Avem, de asemenea, o istorie pe măsură ce îmbătrânim, avem mai multe experiențe negative cu foști parteneri”.

Vezi și „6 semne care prezic divorțul. 5 reguli pentru a-ți salva căsnicia”

În schimb, psihoterapeutul a spus că între 25-29 de ani este „momentul optim” pentru a face te căsători. Ea a explicat: „Ai un sentiment mai bun despre cine ești, știi mai multe despre ce vrei și poți crește împreună ca cuplu.

„Veți avea mai multe experiențe împărtășite și veți ști mai multe unul despre celălalt. Probabil că părinții voștri sunt încă în viață de fiecare parte, puteți cunoaște frați, [puteți fi] mai integrați unul în viața celuilalt.”

Studiul citat a analizat datele colectate de National Survey of Family Growth (NSFG) și a constatat că înainte de vârsta de 32 de ani, fiecare an suplimentar de vârstă la căsătorie reduce șansele de divorț cu 11%.

Cu toate acestea, după 32 de ani, șansele de divorț cresc cu cinci la sută pe an.

Desigur, există atât de mulți alți factori care contribuie la sfârșitul unei relații.

Consilierul Forbes a comandat un sondaj pe 1.000 de divorțați pentru a afla de ce eșuează căsătoriile și a constatat că lipsa sprijinului familiei, infidelitatea și lipsa de compatibilitate au fost primii trei factori care au contribuit la decizie.

10 cauze principale ale divorțului

Sursa foto: freepik.com@freepik

Citește și „Își anulează nunta și își cheamă logodnica în instanță pentru a obține inelul de logodnă înapoi!”

Lipsa sprijinului familiei

Infidelitate sau aventuri extraconjugale

Lipsa de compatibilitate

Lipsa de intimitate

Prea mult conflict/certuri

Stresul financiar

Lipsa de angajament

Diferențele parentale

Căsătoria timpurie

Valori morale opuse

Dacă conversația dintre Lori și Steven te-a făcut să te îngrijorezi cu privire la vârsta la care ai ajuns la altar, nu te panica - nimeni nu știe când ești gata să te căsătorești mai bine decât tine.

Dacă ești într-o relație sănătoasă cu obiective comune, nu există niciun motiv pentru care căsnicia ta să nu dureze atât de mult ca a cuiva care s-a căsătorit la o altă vârstă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Numele de fetiță care este plin de eleganță și mister

Dacă urmează să ai o fetiță, iată ce semnificație are...

Cele mai frumoase cântecele de toamnă pentru copii

Toamna este un anotimp plin de magie, perfect pentru a...

Poezii de toamnă pentru copii

Toamna aduce cu ea o lume plină de culori și mistere care prind viață în...



Cele mai noi articole

Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict” / FOTO: freepik.com @bristekjegor

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict”

pixel