„De câte ori trebuie să-ți spun?” Această metodă educațională este foarte dăunătoare pentru copii
Data publicării:
Potrivit rezultatelor unui studiu dezvăluit de The Standart la sfârșitul lunii septembrie, acest tip de educație dezvoltă anxietate la copii.

Este vorba despre educația autoritară pe care mulți părinții o adoptă. Însă, potrivit studiului, o educație autoritară nu este bună pentru copii.

Citește și „Videoclipul unei mame despre diferențele de educație dintre generații face vâlvă pe rețelele de socializare. „Subliniază dificultatea de a fi părinte în zilele noastre” / VIDEO”

Acestea sunt concluziile unui nou studiu realizat în aprilie și iunie pe 1.000 de elevi de școală primară de către Wofoo Community Service Network, ale cărui rezultate au fost publicate de The Standart la sfârșitul lunii septembrie.

Copiii chestionați au explicat că sunt deosebit de deranjați de fraze precum „O să număr până la trei” sau „De câte ori trebuie să-ți spun?”.

Sursa foto: freepik.com@bearfotos

Cercetătorii îi sfătuiesc pe părinți să găsească echilibrul corect între disciplină și recompense, pentru a preveni în special dezvoltarea anxietății.

Conform rezultatelor acestui studiu, părinții autoritari care au tendința de a le da ordine copiilor lor îi pot determina pe aceștia să se retragă în sine sau să dezvolte o anxietate mai mare.

Vezi și „Nu mai vreau la școală!” Oana Moraru, despre ce se ascunde în spatele refuzului copilului: „Elevul trece prin tot felul de ape într-o zi, iar mami și tati pun un bolovan în spatele lui”

Cercetătorii de la Wofoo Community Service Network sugerează, de asemenea, că părinții ar trebui să le insufle copiilor lor, cu răbdare și claritate, valori bune, potrivit Parentsfr.

Temele pentru acasă, un bun exemplu pentru părinți

Unul dintre cercetătorii acestui studiu explică în special că, atunci când vine vorba de temele copiilor lor, părinții ar trebui să îi încurajeze promițându-le timp liber, în loc să îi amenințe că vor pierde acest timp prețios dacă nu termină repede.

Studiul îndeamnă, de asemenea, părinții să își laude și să își recompenseze copiii pentru buna purtare și, mai ales, să nu îi compare cu alți copii, deoarece acest lucru le poate submina încrederea în sine.

Citește și „De ce nu este copilul meu atent la școală? Oana Moraru: „ASTA e problema cu mulți copii”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Decan Stanford, despre capcana în care cad părinții și-i împiedică pe copii să fie autonomi: „Supravegherea 24/7, 365 de zile este uimitor de intruzivă!” / FOTO: freepik.com @sacyks

Decan Stanford, despre capcana în care cad părinții și care îi împiedică pe copii să fie autonomi: „Supravegherea 24/7, 365 de zile este uimitor de intruzivă!”

„Nu mai vreau la școală!” Oana Moraru, despre ce se ascunde în spatele refuzului copilului: „Elevul trece prin tot felul de ape într-o zi, iar mami și tati pun un bolovan în spatele lui” / FOTO: freepik.com @EyeEm

„Nu mai vreau la școală!” Oana Moraru, despre ce se ascunde în spatele refuzului copilului: „Elevul trece prin tot felul de ape într-o zi, iar mami și tati pun un bolovan în spatele lui”

Cercetătoare Harvard și mamă: „Dacă NU încurajezi orice oportunitate pentru copiii tăi, ești un părinte mai de succes decât majoritatea!” / FOTO: freepik.com @satura86

Cercetătoare Harvard și mamă: „Dacă NU încurajezi orice oportunitate pentru copiii tăi, ești un părinte mai de succes decât majoritatea!”

Părinții care cresc copii mai puternici mintal decât majoritatea fac următoarele lucruri / FOTO: freepik.com@jalanajaudah

Părinții care cresc copii mai puternici mintal decât majoritatea fac următoarele lucruri

pixel