De ce copiii învață mai repede decât adulții. Acesta este motivul
Data publicării:
Poate te-ai întrebat de ce de la o anumită vârstă reții anumite lucruri mai greu.

Dacă cei mici au abilități de învățare mai bune decât adulții, acest lucru se datorează unei substanțe chimice din creier. Însă adulții nu trebuie să-și piardă speranța, deoarece sunt mai buni în asimilarea cunoștințelor non-esențiale.

Sursa foto: freepik.com@ prostooleh

Iată explicațiile.

Citește și „Nicio moștenire nu este atât de prețioasă precum asta!” Lecția inspirată de la Shakespeare pentru părinții care doresc să formeze caractere puternice

Neurocercetători de la Universitatea din Regensburg, Germania, și de la Universitatea Brown din Providence, SUA, au descoperit motivul pentru care copiii învață mult mai repede decât adulții.

Secretul constă într-o substanță aflată în creier: acidul gamma-aminobutiric, sau GABA. În timpul activităților de învățare vizuală, nivelurile de GABA cresc la copii, în timp ce la adulți rămân stabile.

Aceste niveluri rămân ridicate după încheierea procesului de învățare, ceea ce permite o consolidare eficientă a noilor cunoștințe.

Copiii sunt capabili de învățări succesive apropiate

Vezi Dr. Daniel Amen: Cele 6 reguli pentru a crește copii fericiți și bine educați

Studiul arată că cei mici pot învăța și memora în mod repetat, la intervale scurte: la doar 10 minute după o primă sesiune de învățare, pot începe o altă activitate similară. În schimb, adulții au nevoie de o pauză de o oră pentru a evita uitarea cunoștințelor anterioare.

Capacitatea copiilor de a învăța rapid se explică și prin faptul că au de asimilat mult mai multe cunoștințe esențiale încă de la o vârstă fragedă, precum mersul sau vorbitul.

Adulții sunt mai buni în asimilarea informațiilor non-esențiale

Sursa foto: pexeles.com@Andrea Piacquadio

La rândul lor, adulții pot găsi o consolare: deși învățarea este crucială pentru copii, adulții au alte avantaje. Aceștia ar fi mai eficienți în memorarea informațiilor „non-esențiale” decât copiii, cum ar fi datele importante din istorie, potrivit Parents.fr.

Adulții sunt pe deplin capabili să învețe la fel ca cei mici; singura diferență este că își folosesc mai puțin capacitățile intensive de învățare, deoarece s-au adaptat deja bine la mediul lor.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare

Cum să procedezi dacă bebelușul se îneacă?

Manevrele de prim ajutor sunt esențiale atunci când un...



Cele mai noi articole

Top citite
Numele clasic de fată care este la modă în 2025 / FOTO: Freepik.com@ fxquadro

Numele clasic de fată care este la modă în 2025

Mama sau tata De la cine moștenește copilul atitudinea / FOTO: Freepik.com@ karlyukav

Mama sau tata? De la cine moștenește copilul atitudinea

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / FOTO: freepik.com @lokodigo1

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / VIDEO

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul” / FOTO: freepik.com @standret

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul”

pixel