De ce nu ar trebui să-ți tratezi niciodată soția ca pe egalul tău, potrivit psihologiei
Data publicării:
Ea nu este egalul tău, ea este complet diferită.

Te-ai auzit vreodată spunând lucruri de genul: „De ce nu poate să vadă cât de irațională este?” „De ce nu vrea să-mi spună exact ce vrea?” „Habar nu are cât de dureroasă este - cum a putut să-mi facă asta?” „De ce nu mă poate iubi așa cum cred eu că ar trebui să mă iubească!”

Aceste afirmații sunt indicatori destul de buni că faci o greșeală comună pe care o fac mulți bărbați. Ea nu este egalul tău. Și așteptându-te ca ea să fie egalul tău, te pregătești pentru suferință.

Citește și „Iată factorii care determină un partener să înșele, potrivit psihologiei”

„Să clarificăm o problemă evidentă. Nu vorbesc despre egalitate. Nu există nicio dezbatere cu privire la egalitatea oricăror doi oameni de pe pământ.

Experiența ei personală este diferită în fiecare etapă a creșterii sale. Programarea ei parentală, socială și societală este diferită.

Mă refer la egalitate ca noțiune de asemănare. Deși bărbații și femeile sunt egali - nu suntem la fel”.

Așa cum antrenoarea Alison Armstrong încearcă să le învețe pe femei că „bărbații nu sunt doar femei păroase”, eu încerc să îi învăț pe bărbați că femeile „nu sunt doar bărbați cu sâni”.

Și nu este vorba doar de diferențele de gen.

Sursa foto:freepik.com@freepik

Le explic clientelor mele cum fiecare experiență de viață pe care a avut-o ca tânără fată și femeie a creat o perspectivă deloc asemănătoare cu a noastră.

Experiența ei personală în fiecare etapă a creșterii sale este diferită. Programarea ei parentală, socială și societală este diferită.

Deși suntem egali, nu suntem la fel în ceea ce privește modul în care procesăm faptele, gândurile sau emoțiile, conform unui studiu al Academiei Naționale de Științe din Statele Unite ale Americii.

Singura abordare logică într-o relație cu ea este să alegeți să o înțelegeți.

Dar, în schimb, soții fac greșeala de a încerca fie să concureze cu soțiile lor, fie să le repare programarea „defectuoasă”. 
Când lucrez cu un bărbat frustrat care nu se poate conecta cu o femeie, de obicei îl găsesc încercând să înțeleagă problema dintr-o singură perspectivă îngustă - a lui.

Încearcă să treacă tot ce spune sau face ea prin filtrul său despre cum ar trebui să funcționeze oamenii.

El crede că ea „ar trebui” să fie diferită. Ea „ar trebui” să vadă lucrurile în felul lui. Ea „ar trebui” să reacționeze într-un anumit fel. Și nimănui nu-i place să fie „ar trebui”.

Iată care este marea problemă care urmează atunci când încercăm să tragem pe altcineva la răspundere pentru a fi ceea ce nu este, acesta se va îndepărta de noi.

Presiunea directă sau implicită a judecății, a așteptărilor și a dezamăgirii este prea mult de suportat.

Singura direcție în care se pot mișca este departe. Acest lucru se simte pentru noi ca distanțare, răceală, furie, resentimente, detașare și lipsă de respect, potrivit Your Tango.

Continuând să impui regulile tale despre cum ar trebui să vadă lumea, cum ar trebui să gândească și cum ar trebui să se simtă nu vei face decât să creezi mai multă distanță și pericol emoțional.

Continuând să vă impuneți regulile privind modul în care ea ar trebui să vadă lumea, cum ar trebui să gândească și cum ar trebui să se simtă, nu veți face decât să creați mai multă distanță și pericol emoțional.

Sursa foto: freepik.com@Ailee_Tian

Trebuie să atingeți o stare de securitate emoțională, încredere și independență care să vă permită să vă detașați de nevoia de a avea dreptate. Instinctul competitiv de a-ți apăra sentimentele și de a „câștiga” fiecare dezacord vine dintr-o mentalitate adolescentină - din frică.

Omul nu poate atinge maturitatea emoțională, claritatea intelectuală și curajul spiritual de care are nevoie dintr-o mentalitate adolescentină.  



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

7 mici obiceiuri care te vor face o persoană mai interesantă

Toată lumea își dorește să fie percepută ca o persoană...

Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile

Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...



Cele mai noi articole

Cum ar trebui să se desfășoare conversațiile cu copiii mici

Conversațiile cu copiii mici sunt esențiale pentru...

7 mici obiceiuri care te vor face o persoană mai interesantă

Toată lumea își dorește să fie percepută ca o persoană...


Top citite
Foto: Freepik@prostooleh

Semne că ai fost un părinte bun. Carl Rogers, psiholog: „Acesta este singurul lucru care contează cu adevărat”

Capcana hiperparentingului: Așezarea copiilor pe un piedestal este dăunătoare și îi creează stresați și nesiguri / FOTO: freepik.com @user16766420

Capcana hiperparentingului: Așezarea copiilor pe un piedestal este dăunătoare și îi creează stresați și nesiguri

Foto: Freepik@freepik

Cum sunt crescuți copiii români? Psiholog Yolanda Crețescu: Verbele iubirii sunt patru, noi îi creștem doar cu două: a avea și a putea

Foto: Freepik@freepik

Cât ar trebui să dureze rezolvarea temelor pentru acasă? Niciodată mai mult de atât

pixel