„De ce părinții nu mai au prieteni?” Întrebarea care a stârnit revoltă pe rețelele sociale
Data actualizării:
Data publicării:
Raluca Panțiru
Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stil de viata
„De ce părinții nu mai au prieteni?” – o întrebare aparent simplă, lansată de un bărbat fără copii, a stârnit un val neașteptat de reacții pe internet.

Postarea lui, inițial menită să fie o observație sinceră, dar inocentă, a atins un nerv sensibil în rândul părinților din toată lumea.

Comentariile au început să curgă rapid: unii au explicat cu umor cum viața de părinte vine cu un program haotic și zero timp liber, alții au vorbit despre izolarea socială care vine la pachet cu responsabilitățile zilnice și oboseala cronică.

SURSA FOTO: Freepik.com@senivpreto

Citește și Secretul mai puțin cunoscut al creșterii unor copii fericiți, explicat de un psiholog din Ivy League

Ce a urmat? O dezbatere sinceră și revelatoare despre cum se schimbă relațiile de prietenie odată ce devii părinte – și de ce, uneori, a-ți păstra prietenii devine un lux greu de întreținut.

„Am impresia că mulți părinți nu au prieteni”, a spus Fisher într-un videoclip pe TikTok. „Nu știu dacă ați observat și voi asta, dar când eram mic, mulți dintre adulții din viața mea, mai ales părinții, nu păreau să iasă prea des cu alți oameni. Viața lor era, în mare parte, doar copiii și serviciul”, potrivit Today.

Fisher spune că acest lucru nu i se va întâmpla atunci când va deveni tată.

SURSA FOTO: Freepik.com@prostooleh

„Eu, personal, plănuiesc să am prieteni”, a spus Fisher în videoclip.

 

Citește și Lucrurile pe care psihologii îi roagă pe părinți și bunici să NU le mai facă. Ce efecte au asupra copiilor

„Nu înțeleg despre ce e vorba. De ce ne abandonăm prietenii când îmbătrânim? Înțeleg, devine greu: ai o familie, ai un loc de muncă, ai facturi, ai lucruri de care trebuie să te ocupi, OK. Dar trebuie să ai grijă și de prieteni.

Trebuie să-ți îngrijești viața socială și sper că nu e ceva specific unei generații, că atunci când îmbătrânești, asta se întâmplă pur și simplu. Nu mi-aș dori să mi se întâmple asta.”

Părinții au reacționat rapid în secțiunea de comentarii a lui Fisher:

SURSA FOTO: Freepik.com@sorindarii

„Să ne dai un update când te căsătorești și ai copii.”

„Cred că pur și simplu nu înțelegi nivelul de epuizare până nu-l trăiești pe pielea ta.”

„Nu poți face activități spontane. Babysitting-ul e scump. Sunt un tată foarte sociabil, dar acum doar cam 20% față de cum eram înainte de copii.”

„TU plănuiești să ai prieteni. Dar prietenii TĂI plănuiesc să fie prieteni cu un părinte? Viața ți se schimbă drastic chiar și în cele mai bune scenarii. Evenimentul e potrivit pentru copii? Ai cu cine să-i lași?”

„Părinții mei aveau o viață socială foarte bogată pentru că pe atunci comunitatea era mai unită, iar accesul la îngrijirea copiilor era mult mai ușor.”

„Prieteniile mele s-au destrămat când am avut copii. A trebuit să-mi fac alții.”

„Societatea în care trăim nu e construită pentru ca părinții să aibă prieteni.”

„Familia e pe primul loc. Prieteniile trebuie să rămână în plan secund.”

„Sunt părinte singur, lucrez peste 10 ore pe zi într-o muncă fizică solicitantă, am grijă de casă și de copil, sunt stresat de absolut orice și am doar două zile să mă pun cât de cât la punct.”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Articole similare

Cele mai frumoase nume de fete care înseamnă „pur”

Alegerea numelui pentru o fetiță este un moment plin de...

Tot mai mulți părinți aleg acest prenume pentru fetițele lor

În alegerea numelui pentru un copil, mulți părinți...

Tradiții și legende de Sânziene

Pe 24 iunie, calendarul românesc marchează o zi cu dublă semnificație, una...



Cele mai noi articole

Top citite

Un nou tip de vacanță (scumpă!) atrage tot mai mulți părinți! Noua modă în parenting care întărește legătura părinte-copil

„Și profesorii au drepturi și trebuie să facă meditații!” Mesajul clar al ministrului Daniel David. Cere patru condiții

Copiii care au acest obicei „prost” sunt, de fapt, mici genii, spun psihologii. Semnele pe care părinții le ignoră și ce spune știința despre ele

Ministrul Daniel David, avertisment clar: „Dacă se reduc bursele şi nu se reduc și subvenţiile alocate partidelor politice, în momentul ăla e o problemă!”

pixel