”Majoritatea sfaturilor de parenting sunt greșite”, spune prof. univ, Yuko Munakata, specialist în neuroștiințe
Infuziile nu trebuie introduse în alimentația nou-născuților, deoarece pot fi dăunătoare acestora. Acestea au proprietăți asupra sistemului digestiv, dar pot conține substanțe care sunt toxice pentru organismul în curs de dezvoltare. Din acest motiv, cel mai bine este să le evitați.
Deși la vârsta adultă ceaiurile din plante pot fi suplimente adecvate pentru dietă, în primele etape ale vieții va fi mai bine să oferi apă sau lapte matern ca fluide principale. Acestea servesc la asigurarea stării de hidratare și la furnizarea nutrienților de care are nevoie copilul.
Rețineți: Bebelușii sub 6 luni ar trebui hrăniți numai prin alăptare. Laptele are toți nutrienții de care organismul are nevoie în primele momente de viață. De asemenea, va contribui la reducerea incidenței bolilor autoimune pe termen mediu.
În cazul introducerii infuziilor în alimentația bebelușului este posibil ca acesta să consume o cantitate mai mică de lapte matern, ceea ce îi pune în pericol starea de nutriție. Ei pot chiar să sufere de intoxicație dacă li se oferă cantități mai mari decât poate suporta organismul lor la acea vârstă.
La toate acestea trebuie adăugat și faptul că infuziile pot conține taninuri, un anti-nutrient care blochează absorbția fierului la nivel intestinal. Acest lucru este evidențiat de cercetările publicate în revista Current Developments in Nutrition.
Alte infuzii, precum ceaiul, conțin teină, un analog al cofeinei despre care s-a demonstrat că are efecte negative asupra sănătății bebelușului. Din acest motiv este esențial să excludem acest alcaloid din alimentația copiilor.
Lucrul optim este să împiedici copiii să consume infuzii. Acestea nu trebuie incluse în dietă până când copilul împlinește 3 ani. În stadiile incipiente ar trebui oferite doar ocazional, având în vedere că este o băutură care nu are un aport nutritiv. Sub nicio formă nu trebuie să înlocuiască o masă.
Cu toate acestea, atunci când oferiți infuzii copiilor, este esențial să vă asigurați că le lipsește teina sau compuși similari în interior. În caz contrar, dezvoltarea corectă a sistemului nervos și cognitiv ar putea fi compromisă. Mai mult, capacitatea de a dormi este modificată atunci când se administrează o astfel de substanță, deoarece afectează ceasul biologic al organismului.
Dacă infuziile sunt incluse în dieta copilului, este de asemenea necesar să evitați adăugarea de zahăr. Un exces de carbohidrați simpli în alimentație poate influența dezvoltarea patologiilor metabolice, precum diabetul de tip 2. De aici crește incidența obezității, problemă care duce la alte patologii în mod complementar.
După cum ați văzut, includerea ceaiurilor din plante în alimentația copiilor nu este recomandată. Acestea pot conține substanțe care sunt toxice pentru un organism în curs de dezvoltare, așa că este important să evitați orice expunere la acestea. Cel mai bun lucru în această perioadă este să asigurați abordarea unei alimentații variate si echilibrate.
Deși în trecut mușețelul sau anasonul stelat erau adesea oferite copiilor și sugarilor, astăzi experții sfătuiesc această practică. Dacă bebelușul prezintă frecvent dureri abdominale, va fi necesar să se supună intervenției dietetice sau să meargă la un cabinet de specialitate.
În cele din urmă, atunci când copilul are peste 3 ani și poate începe să bea aceste băuturi, va fi esențial să evitați adăugarea de zahăr. În caz contrar, s-ar putea genera stres pancreatic care pune în pericol funcționarea corectă a metabolismului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Optimismul este o trăsătură valoroasă care poate...
Părintele Dragon este un termen modern folosit pentru a...