Deschiderea cu întârziere pentru prima creșă verde din România: Construcția, gata în 3 Luni, autorizația sosită după 7
Data publicării:
Prima creșă verde din România, o investiție care a fost finalizată în doar 3 luni, dar a așteptat 7 luni pentru a obține autorizația de funcționare, nu și-a deschis porțile pe 11 septembrie așa cum era planificat.

Acest moment dezamăgitor s-a produs în orașul Fălticeni, județul Suceava, iar birocrația este „vinovată” pentru această întârziere regretabilă.

Primarul Fălticeniului, Cătălin Coman, a dezvăluit la Observator că procesul de autorizare a creșei a implicat numeroase instituții și autorități, precum avizul de securitate la incendiu de la ISU, Direcția de Sănătate Publică, DSVSA, ITM, Inspectoratul Școlar Județean și altele. Chiar dacă construcția creșei a fost finalizată în decembrie anul trecut, în doar 3 luni și trei săptămâni, demersurile administrative au întârziat deschiderea acesteia până la sfârșitul lunii august.

Primarul Coman a adăugat că au fost necesare modificări și actualizări ale documentației pentru a respecta cerințele legale, cum ar fi un nou scenariu de securitate în caz de incendiu. De asemenea, o comisie de la Aracip a trebuit să efectueze o vizită pentru a verifica conformitatea cu legislația în vigoare.

Cu toate acestea, autoritățile locale au în vedere să deschidă creșa până la data de 1 noiembrie, iar procedura de recrutare a personalului este deja în curs de desfășurare. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Cezar Anuței, a precizat că vor avea loc concursuri pentru ocuparea posturilor, cu comisii avizate, un proces ce ar trebui să dureze aproximativ o lună.

Părinții care și-au înscris copiii la această creșă au fost impresionați de condiții

Creșa de la Fălticeni este un proiect cu finanțare prin PNRR și se bucură de dotări și sisteme moderne, inclusiv panouri fotovoltaice și solare pentru eficiență energetică. Totodată, unitatea oferă facilități pentru copii, inclusiv camere de joacă pregătite pentru a încuraja învățarea prin joacă și personal bine pregătit și empatic.

Părinții care și-au înscris copiii la această creșă au fost impresionați de condiții și de personalul calificat. Până în prezent, 125 de copii au fost înscriși la această unitate de învățământ modernă și așteaptă cu nerăbdare să-și înceapă experiența educațională acolo.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social
Tagurile articolului: autorizatie  birocratie  copii  cresa  cresa verde  romania  suceava 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel