Meditațiile | Cât costă succesul școlar și la ce preț emoțional? Ana-Maria Zamfir, la Părinți Prezenți / VIDEO
Regulile mnemonice sunt fundamentale pentru viață. Din acest motiv, este esențial ca copiii să le poată învăța încă de la o vârstă fragedă, deoarece le va aduce mari beneficii în procesul de dezvoltare și învățare.
Când vorbim despre reguli mnemonice, ne referim la metode de memorare sau de amintire a oricărui tip de informație de care este nevoie la un moment dat. Aceste strategii pot fi folosite de oricine, la orice vârstă, atâta timp cât există suficientă capacitate de memorie pentru a face acest lucru.
Regulile mnemonice sunt trucuri pentru a ușura memorarea. Acesta este motivul pentru care este o resursă minunată care, pe lângă faptul că permite o memorie mai bună, antrenează mintea să fie mai agilă.
După cum puteți vedea, acestea sunt resurse care îi vor ajuta pe copii să-și îmbunătățească performanța, dar și să-și lucreze mintea. Dacă le folosiți în mod regulat, veți constata și că memoria lor se îmbunătățește.
Foto: Kindel Media/ Pexels
În continuare, vom explica câteva dintre tehnicile regulilor mnemonice, astfel încât să puteți începe să le explicați copiilor dvs. Prin urmare, aceștia le vor putea folosi atunci când evor avea nevoie.
Acronimele sunt folosite pentru a aminti o frază sau un anumit concept. Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine această resursă, vă dăm un exemplu: pentru a reține Centrul pentru Copilărie Timpurie, acesta se reduce la acronimul său: C.C.T.
Acest lucru face mai ușor să vă amintiți nu numai numele complet, ci și sensul fiecărei litere pentru a descifra cuvintele. Deși acest lucru poate fi folosit pentru alte concepte și poate genera cuvinte care nu există, ele sună bine și servesc pentru o mai bună amintire.
Deși sună oarecum asemănător cu acronimele, acrostihurile sunt diferite, așa că este o idee bună să fii familiarizat cu ambele metode.
Agilitatea mentală funcționează foarte bine aici. Pur și simplu creați o poezie captivantă și utilizați inițialele unui cuvânt binecunoscut. Inițialele vor fi citite pe verticală și vor fi punctul de plecare al fiecărei propoziții. Acesta este modul în care vă puteți aminti cuvântul și propozițiile.
Exemplu acrostih PICTURĂ:
”Peisaje sau portrete,
Incredibil de frumos redate,
Cu talent şi imaginaţie,
Tablouri înrămate,
Univers în culori,
Raze de bucurie...
Artă vizuală.”
Foto: Katerina Holmes/ Pexels
În acest caz, agilitatea mentală este procesată prin intermediul memoriei vizuale, deoarece este foarte puternică. Trebuie doar să-ți imaginezi și să creezi o imagine în mintea ta care este legată de conceptele pe care vrei să le înveți sau să le amintești.
Pe scurt, scrieți o poveste scurtă cu cuvintele pe care doriți să le revedeți. Este important să vă folosiți imaginația pentru a crea o poveste. Este posibil ca unele date specifice din argument să nu fie foarte logice, dar important este că această formulă vă ajută să atingeți obiectivul inițial. În domeniul literaturii, fantezia arată aspecte care nu sunt prezente în realitate.
De exemplu, pentru a ne aminti cuvintele Himalaya – Everest – China – Nepal – 8.849 m., povestea ar putea fi: «Lucía auzise de Himalaya, dar nu călătorise niciodată acolo. De fapt, nici nu știam că este la granița China-Nepal. Când a căutat mai multe informații despre acest loc, a descoperit Everest, cel mai înalt munte din lume. Și a fost și mai surprins când a citit că are 8.849 m înălțime”.
Foto: Mary Taylor/ Pexels
În acest caz, cuvintele pe care elevul dorește să le învețe sunt în relație directă cu locurile sau obiectele. Este deosebit de important să utilizați un mediu care vă este bine cunoscut ca referință, de exemplu, cartierul dvs., casa dvs. sau strada dvs. Din imaginile pe care le percepeți în acel mediu imediat, stabiliți o legătură între cuvinte și ceea ce percepeți în jurul vostru.
Filosoful Cicero a folosit această metodă pentru a-și memora discursurile. În Evul Mediu, călugării îl foloseau pentru a memora Biblia.
Muzica și sunetele, în special, sunt mari aliați atunci când vine vorba de memorarea cuvintelor. Din acest motiv, este obișnuit să găsiți cântece pentru copii care îi învață pe copii să memoreze numere, litere, culori, forme, animale și multe altele.
Cântecele ajută, de asemenea, la extinderea vocabularului și la amintirea pronunției cuvintelor. Ele sunt, de asemenea, folosite pentru a consolida învățarea regulilor comportamentale, a descrierilor de obiecte și locuri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Cunoașterea personalității...
Succesul nu este doar o...