Dezvoltarea abilităților sociale la copii: Cum să-i ajuți să devină mai încrezători și să lege prietenii
Data publicării:
Ați face prieteni este una dintre cele mai importante abilități pentru o ființă umană, datorită căreia ne putem exersa abilitățile sociale și le putem perfecționa cu scopul de a relaționa cu ceilalți.

Prieteniile oferă învățarea necesară pentru a dezvolta comunicarea, creativitatea și rezolvarea problemelor, precum și predarea valorilor precum empatia, sinceritatea, generozitatea și loialitatea.

Interacțiunea cu lumea care înconjoară un copil este posibilă datorită prieteniilor lor, totuși, există copii cărora le este greu să relaționeze cu alte persoane din cauza timidității sau a nesiguranțelor pe care le pot avea.

Citește și „Persoanele cu mai puține studii au astăzi mai puțini prieteni decât în anii 1990. ACESTA este motivul”

Este posibil să-i sprijiniți să-și perfecționeze abilitățile sociale devreme în viață, oferindu-le un impuls de încredere de care au nevoie pentru a începe conversații și a crea legături cu alți copii de vârsta lor.

Dacă acesta este cazul tău și vrei să-ți ajuți copilul să-și facă prieteni, iată câteva recomandări care îți vor fi utile pentru a-l face să se simtă confortabil interacționând cu ceilalți.

Vezi cum socializează

Sursa foto: freepik.com@fxtyans

O modalitate bună de a ști cum se relaționează copiii este să participi la unele dintre activitățile lor recreative sau extracurriculare, să observi cu atenție modul în care copilul tău socializează pentru a identifica care sunt punctele lor forte și dacă există o zonă de îmbunătățire a abilităților lor.

Dacă observi că îi este greu să te exprimi în public sau că nu poate începe conversații cu ceilalți, poți să-ți ajuți copilul să-și facă prieteni perfecționându-și abilitățile sociale cu mici exerciții de bază, cum ar fi salutarea tovarășilor săi sau invitându-i să se joace cu un prieten în timpul recreerii.

Dezvoltă-i abilitățile sociale

Deși există unii copii care au o mare capacitate de a socializa și de a forma prietenii, ei îi găsesc și pe cei cărora le este greu să comunice fără să se bucure de aceleași abilități sociale pe care le demonstrează alții.

Următorul sfat pentru a vă ajuta copilul să-și facă prieteni este să stabiliți un timp în care să-și poată exersa abilitățile de a relaționa cu alte persoane, asigurându-vă că o fac într-un ritm connstant.

Vezi și „Experții de la Harvard spun că prieteniile aduc fericirea, dar nu este întotdeauna așa. Cel mai important lucru pentru a vă face prieteni adevărați este ACESTA”

Unele activități care sunt de mare ajutor în învățarea abilităților sociale sunt jocurile de masă, sporturile, jocurile video, lectura, printre altele.

Motivează-l să practice noi activități

Sursa foto: freepik.com@freepik

Frica de experiențe noi poate fi un factor important în împiedicarea unui copil să-și exerseze abilitățile sociale, motiv pentru care o altă modalitate de a-ți ajuta copilul să-și facă prieteni este să-l motivezi să decidă să încerce lucruri noi, cum ar fi un joc nou sau Unele sport necesită un număr mai mare de jucători.

Încearcă să faci lucruri noi de-a lungul timpului pline de satisfacții și incitații, astfel va putea începe conversații cu însoțitorii săi fără niciun fel de teamă sau îngrijorare.

Încurajează-l și laudă-l

Primul pas în orice experiență este întotdeauna dificil, așa că ultima dintre recomandările pentru a-ți ajuta copilul să-și facă prieteni este să-și întărească respectul de sine prin complimente care să-i spună că merge pe calea cea bună.

Când copilul face ceva care îi dezvoltă comportamentul social, acest lucru îi va oferi încrederea de care are nevoie pentru a comunica cu ceilalți și astfel să-și genereze propriul cerc de prieteni.

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

pixel