Director liceu: „Părinții ar trebui să aibă mai multe responsabilități în educația copiilor, inclusiv contribuind la achiziționarea unor manuale școlare”
Data publicării:
Loredana Iriciuc
Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social
Părinții ar trebui să își asume mai multe responsabilități în educația copiilor lor, inclusiv contribuind la achiziționarea unor materiale școlare, precum manualele. 

Aceasta este opinia exprimată de vicepreședintele Liceului Baulevu, Australia, în cadrul consultărilor privind actualizarea Legii Educației din 1966, notează fijivillage.com.

CITEȘTE ȘI Profesorii au luat foc după ce ministrul Daniel David a declarat „dacă ești plătit pentru 8 ore, stai 8 ore în școală”: „Unde să stăm? Pe holuri?”

Generația actuală beneficiază de numeroase facilități

Vicepreședintele a subliniat că elevii din prezent beneficiază de multe avantaje datorită Grantului pentru Educație Gratuită.

Printre acestea se numără:

scutirea de plata taxelor școlare;

manuale gratuite;

transport gratuit către și de la școală.

„Guvernul ușurează foarte mult povara financiară a părinților, iar copiii profită astăzi de acest sprijin generos”, a declarat acesta.

Manualele gratuite, o problemă neglijată

Un aspect problematic semnalat de vicepreședinte este gestionarea manualelor gratuite. Potrivit acestuia, la sfârșitul anului școlar, multe dintre aceste cărți sunt pierdute sau deteriorate, din cauza lipsei de grijă.

„Există numeroase probleme legate de păstrarea manualelor oferite gratuit. Din păcate, această situație se regăsește, cel mai probabil, în majoritatea școlilor din țară”, a adăugat el.

Implicarea părinților, importantă pentru educație

În acest context, vicepreședintele Liceului Baulevu consideră că implicarea activă a părinților ar trebui încurajată.

Contribuțiile materiale și asumarea unor responsabilități concrete ar putea ajuta la dezvoltarea unui sentiment mai profund de respect față de resursele educaționale și ar încuraja un parteneriat mai strâns între școală și familie.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

„S-a pus în genunchi și a sărutat pământul”: Gestul copleșitor al unei tinere imediat ce a ieșit din examenul de Bacalaureat. Imaginea care spune totul despre presiunea trăită de elevi

„M-am săturat!” Profesoară, mesaj tranșant și greu de ignorat: „Mulți părinți s-au cam spălat pe mâini de propriile atribuții. Opriți-vă!”

Nume iubite cândva de părinții români, care au căzut în uitare. Cum a distrus faima destinul unor prenume care erau în vogă în România

Lavinia Stan, despre cât de periculos este să nu recunoști meritele și să confiști bursa: „Copiii pleacă de acasă în fiecare zi ca la muncă! Recunoaștem efortul? Intră epuizați gata în viață”

pixel