Doar 32% dintre tineri spun că au mai mult de 5 prieteni apropiați: Acesta este motivul principal pentru care sunt nefericiți
Data publicării:
În ediția din acest an a World Happiness Report, care clasifică 143 de țări în funcție de măsurile de satisfacție a vieții, Statele Unite s-au clasat pe locul 23. 

Aceasta este prima dată în istoria de 20 de ani a raportului când SUA nu se clasează în primele 20.

În timp ce americanii în vârstă de peste 60 de ani s-au clasat pe locul 10 în ceea ce privește fericirea, cei mai tineri de 30 de ani s-au clasat pe locul 62.

Citește și „De ce este îngrijorător fenomenul „mid-girl”? Această tendință poate duce la tulburări grave precum anorexia, bulimia, dismorfia și depresia”

Un număr tot mai mare de cercetări arată că sănătatea mintală a tinerilor se deteriorează.

În 2021, 42% dintre elevii de liceu din SUA s-au simțit în mod persistent triști sau lipsiți de speranță, conform datelor Centrului pentru Controlul Bolilor. Iar 22% s-au gândit serios să se sinucidă.

Experții spun că o gamă largă de factori ar putea afecta tinerii de astăzi, inclusiv utilizarea social media, schimbările climatice și lipsa de fluiditate a clasei.

Renumitul psihoterapeut Esther Perel numește un alt vinovat: relațiile sau lipsa acestora.

Sursa foto: freepik.com@abubokor

Vezi și „Ce am făcut pentru a deveni modelul perfect pentru copiii mei!”. Părinții trebuie să predea, să practice și să modeleze ACESTE valori!”

„Cred că oamenii sunt mai singuri pentru că sunt mai puțin adepți ai relațiilor, deoarece acestea implică conflicte, fricțiuni și diferențe.

O cantitate enormă de oameni se îndepărtează de prieteni și de membrii familiei ca niciodată înainte”, potrivit CNBC.com.

Perel crede că accentul pus de tinerii americani pe a fi ei înșiși cei mai autentici vine în detrimentul formării de legături.

În realitate, înveți multe despre tine prin intermediul prieteniilor, parteneriatelor și, în general, al relațiilor cu alți oameni.

Relațiile necesită obligații

Sursa foto: freepik.com@Precise99

Mulți termeni psihologici popularizați de social media au ca scop protejarea de persoane sau experiențe care ar putea fi dăunătoare pentru sănătatea ta mintală.

„Un anumit tip de terapie are cuvântul „sine” în fața a tot - conștientizarea de sine, realizarea de sine, împlinirea de sine, îngrijirea de sine, imaginea de sine”, spune Perel.

Această supracorectare a dus la sacrificarea comunității de către tineri pentru că nu vor să-și compromită confortul.

„Astăzi, a fi sincer cu mine însumi este mai important decât a-mi păstra relațiile”, spune Perel.

Aplicațiile orientate spre servicii fac, de asemenea, dependența de comunitate mai puțin necesară.

Când erai bolnav și nu puteai să iei o rețetă, era nevoie de ajutorul unui prieten.

Acum, puteți să vă primiți medicamentele la domiciliu.

Dacă partenerul nu vă mai poate conduce la aeroport, nu mai cereți ajutorul de ultim moment al unui vecin. Îți programezi o mașină pe o aplicație de „ride-haling”.

Pentru generațiile mai în vârstă, schimbul de favoruri de-a lungul timpului a contribuit la formarea unei rețele sociale prospere, în persoană. Tinerii de astăzi nu fac aceste mici investiții.

Tinerii sunt mai triști decât vârstnicii

Sursa foto: freepik.com@katemangostar

Doar 32% dintre americanii cu vârsta de 30 de ani și mai tineri spun că au cinci sau mai mulți prieteni apropiați, conform datelor din 2023 ale Pew Research Center.

Pentru cei cu vârsta de 65 de ani și peste, această cifră sare la 49%.

„Relațiile necesită obligații. Comunitățile cer obligații. Comunitățile nu sunt acolo doar pentru a ne satisface nevoile.

Comunitatea ta îți oferă apartenență în schimbul obligației tale față de bunăstarea celorlalți”, mai spune Perel, pentru sursa citată anterior.

Să fii o prezență pozitivă 100% din timp nu este o așteptare realistă față de ceilalți sau o condiție prealabilă pentru a te angaja cu ei.

De fapt, aceasta vă poate împiedica să stabiliți legături valoroase.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile

Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...

Femeile divine: Nume de zeițe celebre ale lumii antice

În mitologiile antice, femeile divinități au jucat un...



Cele mai noi articole

DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...


Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel