Două familii de români şi-ai primit bebeluşii greşiţi. Una dintre mame și-a dat seama și s-a întors imediat în spital
Data publicării:
Într-o situație cu totul neobișnuită, la Maternitatea Ploiești, două familii au primit, dintr-o greșeală inexplicabilă, bebeluși care nu erau ai lor.

Unul dintre acești copii a fost identificat ca fiind plasat în greșeală, iar mama a observat imediat eroarea și s-a întors la spital. În același timp, cealaltă mamă a plecat din spital cu copilul greșit, dar a fost rechemată în grabă.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești a reacționat prompt, dispunând inițierea unei anchete interne pentru a clarifica situația. Directorul medical al SJU Ploiești, medicul Andrei Ilinca, a confirmat că a fost demarată o anchetă internă la nivelul unității sanitare pentru a se investiga în detaliu circumstanțele care au condus la această confuzie gravă, în care doi nou-născuți au ajuns în familiile greșite la externare din Secția Obstetrică-Ginecologie a spitalului, informează News.ro.

Fiecare mamă a primit înapoi copilul său adevărat

O coincidență de nume a generat o situație tensionată luni după-amiază la Maternitatea din Ploiești.

O proaspătă mamă, externată recent, și-a dat seama că bebelușul pe care îl avea la ea nu era copilul său biologic. Alertată de această descoperire șocantă, femeia s-a întors imediat în spital. După o verificare amănunțită, personalul medical a constatat că într-adevăr a avut loc o confuzie regretabilă: femeia a primit la externare un alt bebeluș, o fetiță care avea aceeași combinație de nume și prenume.

Bebelușul a fost deja dat la externare altei familii, care tocmai părăsise spitalul, dar care a fost rapid rechemată. Astfel, fiecare mamă a primit înapoi copilul său adevărat, iar situația a fost clarificată în cele din urmă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Ce semnifică, de fapt, Ziua Muncii, marcată pe 1 Mai

Pe 1 mai, milioane de oameni din întreaga lume...


Top citite

Ministrul Educației Daniel David: „Profesorii nu pot să facă față și învățământului obișnuit și să se ocupe serios de copiii cu cerințe educaționale speciale”

Schimbare în Educație, după un deceniu! Profesor: „Ne-a surprins”, elev: „Nu cred că este o idee bună!”

Ministrul Educației Daniel David: „E foarte greu să înveți tabla înmulțirii fiind fericit. La un moment dat, trebuie să fii stresat ca să înveți acele lucruri”

„Îl înscriu la școală sau îl mai țin încă un an la grădiniță?” 5 semne care arată că un copil are nevoie de un „an de creștere”, potrivit unui specialist în dezvoltare

pixel