Două medalii de aur și un total de opt distincții pentru România la Olimpiada Asiatică de Fizică
Data publicării:
Elevii români au reușit, din nou, să ne reprezinte la o altă olimpiadă școlară.

Două medalii de aur, două de argint, trei de bronz și o mențiune de onoare pentru țara noastră, la Olimpiada Asiatică de Fizică 2025, unde România a participat cu statut de invitat.

Elevii care au reușit această performanță sunt Ionuț Stan, Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, medalie de aur, Felix Tudose, Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, medalie de aur, Mendel Mendelsohn, Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, medalie de argint, Bogdan Ciocârlan, Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, medalie de argint.

Mircea Rebengiuc, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, medalie de bronz Andrei Vila, Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, medalie de bronz Ioana Stănoiu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, medalie de bronz Teodor Ionescu, Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București, mențiune de onoare.

Citește și O tânără din Botoșani cucerește aurul la Olimpiada Națională de Pregătire Sportivă Teoretică 2025

Echipa României a fost condusă de prof. dr. Delia Davidescu, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, și de conf. univ. dr. Sebastian Popescu, de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Competiția, aflată la a 25-a ediție, s-a desfășurat la Dhahran, în Regatul Arabiei Saudite, cu participarea a 208 concurenți din 28 țări (27 de țări din Asia-Pacific și România, cu statut de invitat).

Citește și România, pe primul loc la Olimpiada Balcanică de Matematică 2025! Patru medalii de aur și două de argint pentru echipa noastră



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

O fostă profesoară rupe tăcerea pe TikTok: Lucrurile incomode pe care părinții elevilor de gimnaziu trebuie să le audă, chiar dacă nu vor

Nu-și mai sună părinții, nu mai vin acasă: Ce îi determină pe copii să rupă legătura cu mama și cu tata după ce devin adulți? Experții explică motivele

Reproșuri, acuzații și cereri de neînțeles: Profesorii spun cele mai halucinante mesaje primite de la părinți. Și totuși, mesajul lor rămâne unul clar: „Suntem aici pentru binele copilului!”

Cel mai periculos lucru pe care părinții îl învață pe copilul lor. Psiholog: „Obsesia asta creează o generație de adulți care ajung să creadă că e ceva în neregulă cu ei”

pixel