Capcana hiperparentingului: Așezarea copiilor pe un piedestal este dăunătoare și îi creează stresați și nesiguri
Aceste cuvinte reflectă o filozofie de educație diferită, care pune accent pe realitatea cotidiană și pe ideea că în viață nu totul se obține prin simpla dorință.
Părintele care face aceste declarații vrea să le transmită copiilor că nu toți trăiesc în confortul unei case mari sau beneficiază de luxul de a primi tot ce își doresc, fără eforturi sau sacrificii.
Citește și Iată cât cheltuiesc bunicii pe an pentru nepoții lor
Într-o perioadă în care copiii din familii bogate pot avea acces la gadgeturi scumpe, vacanțe exotice și mașini de lux încă de la vârste fragede, unii părinți decid să nu le ofere aceste privilegii nelimitate.
La prima vedere, părinții care le oferă copiilor lor toate aceste lucruri par să fie cei mai fericiți și mai împliniți. Cu toate acestea, există o întrebare care tot se pune: E corect să le oferim copiilor noștri absolut totul, fără limite?
Sursa foto: freepik.com@freepik
Este cazul artistei Andreea Bălan, care spune că încearcă să-și educe fetițele cât poate de bine.
„Eu nu o să procedez așa. Chiar dacă eu aș putea să le iau o mașină de 20.000 o să iau una de 8.000, mai ales când abia o să ia carnetul. Nu o să apuce să mi spune de ce nu le cumpăr mașină mai scumpă.
Pentru că de mici eu trebuie să le spun: iubitele mele, alți copii nu trăiesc într-o casă așa mare, nu au atâtea jucării, hai să mai dăm din când în când jucăriile, le arăt apartamente când mergem prin oraș să vadă ca nu toți stau la case cu grădină. Le spun că și eu am stat la apartament.
Eu am plecat de la un apartament cu două camere, am muncit și am ajuns aici. Nu toată lumea e așa. Tu explicându-le lucrurile acestea, ele nu vor veni la 18 ani că vor nu știu ce.
Nu există așa ceva. Le învăț să muncească. Noi primim foarte multe haine de la un brand, iar noi trebuie să facem promovare. Noi muncim și primim tot ce ne dorim”, a spus Andreea Bălan, în cadrul podcastului Celebru și Părinte, moderat de Marius Gheorghiu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Cunoașterea personalității...
Gândirea distorsionată este o tendință comună a minții...
Succesul nu este doar o...
Dezvoltarea unui copil trece...
Cunoașterea personalității...
Succesul nu este doar o...
Bunele maniere la masă sunt...