Educați-vă copiii în spiritul păcii. Nelson Mandela: „Poți începe să schimbi lumea în bine în fiecare zi, indiferent cât de mică ar fi acțiunea.”
Data publicării:
Exemplul lui Nelson Mandela poate inspira copilul și îl poate încuraja să apere în mod pașnic egalitatea și libertatea. Vă aducem câteva dintre cele mai cunoscute fraze pe care să le împărtășiți cu cei mici.

Copiii noștri nu trăiesc într-o bulă, ci locuiesc într-o lume pe care trebuie să o înțeleagă. Prin urmare, învățarea despre istoria umanității, dezvoltarea gândirii critice și stabilirea unui set de valori personale este esențială pentru educația lor.

Pentru a atinge acest obiectiv, ne putem baza pe oameni celebri care au adus o mare contribuție la contextul lor. De exemplu Nelson Mandela, legendarul activist pentru drepturile omului, care ne-a lăsat fraze la fel de importante precum cele pe care vi le prezentăm.

1. „Cea mai mare glorie a noastră nu este în a nu cădea, ci în a ne ridica de fiecare dată când cădem”

De-a lungul vieții eșuăm și cădem de mai multe ori, pentru că a greși este firesc și uman. Prin urmare, asigurați-vă că copiii dvs. sunt dispuși să se perfecționeze, astfel încât să se poată scutura de praf și să continue să învețe din fiecare experiență.

2. „Nici o țară nu se poate dezvolta dacă cetățenii săi nu sunt educați”

Mulți copii nu vor să meargă la școală. Totuși, ei trebuie să știe că educația este un drept și un privilegiu care îi îmbogățește ca oameni și le deschide porțile lumii.

Cunoașterea este cea care ne permite să avansăm individual și ca societate.

3. „Curajul nu este absența fricii, ci triumful asupra ei”

Nu este rușine să ne fie frică, pentru că tuturor ne este frică de ceva. Cu toate acestea, curajos este cel care decide să-și asume un risc, să se autodepășească și să avanseze chiar dacă cu frica la îndemână . Învață-ți copiii să nu fie paralizați de această emoție.

4. „Trăiește viața ca și cum nimeni nu te urmărește și exprimă-te ca și cum întreaga lume te-ar asculta”

Autenticitatea este una dintre cele mai mari comori pe care le deținem. Copiii trebuie să învețe că nu ar trebui să-și schimbe calitățile pentru a mulțumi nimănui, deoarece ei și opiniile lor sunt la fel de demne și valoroase ca și ei.

5. „Inamicii sunt de obicei străini. Dacă îi cunoști, părerea ta se poate schimba rapid.”

Respingerea pe care o simțim față de alți oameni se bazează adesea pe prejudecăți nefondate. Învață-ți copiii să cunoască bine pe cineva înainte de a-i judeca.

6. „Spre deosebire de unii politicieni, pot recunoaște o greșeală”

Umilința ne face grozavi pentru că ne permite să ne îmbunătățim zi de zi. A recunoaște o greșeală nu înseamnă a fi slab, ci înțelept, nobil și matur.

7. „Dacă depui efort și dăruire, puține lucruri sunt imposibile”

A crede în tine este esențială pentru a obține fericirea și succesul. Micuții trebuie să crească cu certitudinea că perseverența și motivația îi pot duce oriunde își doresc .

8. „Iertarea eliberează sufletul și elimină frica. De aceea este un instrument atât de puternic.”

Resentimentele și amărăciunea dăunează inimii. Iertând, ne eliberăm de poveri și putem continua mai ușor, mai în pace.

9. „Omul care ia libertatea altuia este prizonierul urii, este închis în spatele gratiilor judecății și îngustării minții”

Cu toții trebuie să încurajăm fiecare persoană să fie liberă și respectată, chiar dacă lupta lor nu este a noastră. A refuza cuiva drepturile sale pentru că este diferit de noi nu reflectă decât propria noastră amărăciune și teamă.

10. „Poți începe să schimbi lumea în bine în fiecare zi, indiferent cât de mică ar fi acțiunea.”

Amintiți-le copiilor că pot avea un impact asupra lumii prin acțiuni mici, de zi cu zi. Deciziile și comportamentele lor sunt importante și, prin urmare, trebuie să le aleagă bine.

11. Un câștigător este un visător care nu a renunțat niciodată”

După cum probabil ați văzut, propozițiile lui Nelson Mandela conțin lecții grozave și prețioase. Nu ezita să le explici copiilor tăi și să le spui cine a fost și cum a contribuit la pacea mondială.

Sperăm că aceste propoziții vă pot ghida în explicațiile. Dar, de asemenea, pentru a le ține cont, selectează-ți preferatele și creează o foaie de scris pe care să o pui pe perete. Poate că unul dintre ei va deveni o mantră pentru copiii tăi.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Metode si tehnici

Articole similare


Cele mai noi articole

Numele de fetiță care este plin de eleganță și mister

Dacă urmează să ai o fetiță, iată ce semnificație are...


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict” / FOTO: freepik.com @bristekjegor

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict”

pixel