Educația se sărbătorește cu o zi liberă: 5 iunie 2025, fără cursuri în școli
Data publicării:
O nouă zi liberă pentru elevi și profesori.

Pe 5 iunie 2025, elevii și profesorii din România vor beneficia de o zi liberă cu ocazia Zilei Naționale a Învățătorului, conform prevederilor Contractului Colectiv de Muncă la nivelul învățământului.

Citește și Expresiile pe care un psiholog pentru copii îi imploră pe părinți și bunici să înceapă să le spună cât mai repede: „Fac o diferență uriașă în dezvoltarea lor!”

Această zi, care comemorează nașterea lui Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului românesc modern, a fost instituită prin Legea nr. 289/2007. Începând din 2024, Ziua Învățătorului a fost recunoscută oficial ca zi nelucrătoare pentru personalul din învățământ, fără a necesita recuperarea orelor, marcând astfel o recunoaștere formală a importanței educației în societate, potrivit Edupedu.ro.

SURSA FOTO: Freepik.com@freepik

Vezi și Ce ar trebui să audă un copil de la dascălii lui atunci când trăiește o emoție intensă? Alexandra Șerb: „Nu vorbesc doar din cărți, chiar se poate!” / VIDEO

Această zi liberă oferă un moment de reflecție asupra rolului esențial pe care îl au cadrele didactice în formarea și dezvoltarea elevilor.

De asemenea, având în vedere că anul școlar 2024–2025 se încheie pe 20 iunie, această zi liberă vine într-o perioadă aglomerată, oferind un răgaz binevenit pentru profesori și elevi înainte de finalul anului școlar.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare


Cele mai noi articole

Ești un părinte elicopter? Iată cum îți poți da seama

Parentingul de tip „elicopter” este un stil parental...


Top citite

Autismul nu e o vină. Nici o glumă. Este o realitate. Autismul nu e o rușine. Dar să folosești diagnosticul unui copil ca o jignire, da, asta e o rușine!

Țările în care profesorii au cele mai mari salarii. Sume uriașe, beneficii generoase și condiții care fac diferența: „Investiția în educație începe cu respectul față de dascăli”

„Iadul care îi așteaptă pe copiii născuți după 2020”. Cercetătorii de la Bruxelles, avertisment pentru Generația Alfa și Generația Beta

7 semne care arată că un copil va reuși în viață, indiferent de notele de la școală! Ce contează, de fapt, cu adevărat, conform cercetătorilor

pixel