Elevi excluși de la etapa națională a Olimpiadei de Informatică aplicată. Care este motivul
Data publicării:
Doi elevi care au participat la Olimpiada de Informatică au fost excluși de la etapa națională și au participat în calitate de invitați. Ce s-a întâmplat, vezi în articol.

Doi elevi de clasa a VII-a, care au participat la Olimpiada de Informatică aplicată AcadNet, au fost exclusi de la etapa națională a competiției și li s-a permis să participe doar ca invitați.

Chiar dacă au fost indicați să participe de inspectoratele școlare și au avansat în etapele locale și județene, nu li s-a permis oficial să continue în competiție. Unul dintre acești elevi se număra printre primii 6 din 146 de participanți la secțiunea "Calculatoare 9-10", dar după validarea punctajelor, a fost exclus din competiție fără explicații clare pentru părinți sau pentru el însuși.

Potrivit regulamentului, doar elevii de clasele IX-XII sunt prevăzuți să participe la Olimpiada de Informatică aplicată AcadNet, iar înregistrările s-au făcut pe baza acestui regulament, fără a ține cont că elevii de clasa a VII-a nu sunt în mod explicit eligibili conform acestuia.

Înscrierile la olimpiadă s-au făcut până pe 26 ianuarie 2024 pe baza regulamentului de pe site-ul competiției, o dată prin profesorii de la școală cu validarea inspectorilor școlari de specialitate și o dată individual, pe platformă, unde elevii de clasa a VII-a au bifat cel mai jos nivel de studiu la care li s-ar permite în aceste condiții să participe, anume clasa a IX-a, potrivit Edupedu.

Potrivit informațiilor Edupedu.ro, regulamentul de pe site-ul competiției a fost folosit de elevi, profesori și inspectorate școlare pentru înscriere, elevii de clasele VII-VIII putând să participe pe 3 februarie la etapa locală în baza acestuia. Totodată, ar fi și regulamentul în varianta pe care organizatorii AcadNet l-au trimis spre aprobare Ministerului Educației.

În paralel, în varianta aprobată de Ministerul Educației, instituția i-ar fi exclus pe aceștia fără consultarea și anunțarea celorlalți organizatori. Universitatea Politehnica București – Facultatea de Automatică și Calculatoare, Uniunea Profesorilor de Informatică din România (UPIR) și o companie de cursuri de informatică.

Citește și „Performanță obținută de un elev din Năvodari. Ștefan a câștigat medalia de aur în cadrul unei Olimpiade Internaționale”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Ministrul Educației: „Gramatica trebuie readusă la liceu”

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Daniel David, spune...

Cei mai puțini copii născuți din ultimii 100 de ani

Tot mai puțini români decid să devină părinți.

Burse școlare pentru elevii români

Plata burselor școlare în februarie 2025. Elevii primesc peste 350 de lei...



Cele mai noi articole

Top citite
Numele clasic de fată care este la modă în 2025 / FOTO: Freepik.com@ fxquadro

Numele clasic de fată care este la modă în 2025

Mama sau tata De la cine moștenește copilul atitudinea / FOTO: Freepik.com@ karlyukav

Mama sau tata? De la cine moștenește copilul atitudinea

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / FOTO: freepik.com @lokodigo1

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / VIDEO

Părintele Pimen Vlad „De ASTA sunt vinovați părinții în educația copiilor” / FOTO: Captura video Youtube@ Acasa la Măruță

Părintele Pimen Vlad: „De ASTA sunt vinovați părinții în educația copiilor”

pixel