Elevi în lacrimi după un examen. Profesor: „De ce li se dau copiilor astfel de teste care le distrug încrederea și îi fac să se simtă învinși?”
Data publicării:
În ultimele zile, părinții și profesorii au ridicat semne de întrebare în legătură cu dificultatea testului SATs de matematică din anul 6, care a fost susținut de copiii cu vârste de 10 și 11 ani în Marea Britanie.

Testul, considerat extrem de greu de către mulți participanți, a dus la lacrimi și frustrare în rândul elevilor, alimentând dezbateri aprinse cu privire la relevanța și utilitatea examenelor în educație.

Asociația Națională a Directorilor, organizație care reprezintă majoritatea directorilor de școli primare, a promis să aducă această problemă în atenția echipei de examinare din școlile obișnuite Ofqual. Părerile în legătură cu acest test dificil au fost exprimate și pe rețelele sociale, unde un profesor a folosit Twitter pentru a atrage atenția secretarului de educație Gillian Keegan. Postarea sa a suscitat un val de reacții și discuții în comunitatea online.

„Lucrarea de matematică SATs de astăzi a fost cea mai dificilă pe care am întâlnit-o în cei 20 de ani de predare în clasa a șasea. De ce li se dă copiilor de 10 și 11 ani astfel de teste, care le distrug încrederea și îi fac să se simtă învinși când ajung la liceu?”, a scris profesorul în postarea sa.

Ministrul școlilor, Nick Gibb, a răspuns preocupărilor exprimate, afirmând că nu dorește ca testele susținute de copiii în vârstă de 10 și 11 ani în Marea Britanie să fie „prea grele". El a subliniat că scopul evaluării nu este de a suprasolicita elevii, ci de a obține o înțelegere a nivelului lor de cunoștințe și abilități.

Autoritățile responsabile vor analiza atent feedbackul primit

Această dezbatere aprinsă privind dificultatea testelor SATs din anul 6 a subliniat importanța echilibrului și adecvării evaluărilor în sistemul educațional. În timp ce există o necesitate de a testa și evalua performanța elevilor, este important ca aceste teste să fie concepute într-un mod care să încurajeze și să consolideze încrederea în sine și să nu le pună pe copii în situații de stres excesiv.

Pe fondul acestor discuții, se preconizează că autoritățile responsabile vor analiza atent feedbackul primit și vor lua în considerare ajustări și îmbunătățiri pentru testele viitoare. Astfel, se speră că se va găsi un echilibru optim între evaluare și susținerea dezvoltării armonioase a copiilor din sistemul educațional.

Câteva dintre întrebările testului

Deci, cât de complicate sunt întrebările de matematică ale testului? Mai jos sunt câteva dintre întrebările testului de matematică SATs 2023, anul 6. Poți să răspunzi la ele?


1. Cât este 0,3 împărțit la 10?

2. Cât este 3,2 ori 12?

3. Cât este 70 plus 48 împărțit la 6?

4. Cât este 95% din 180?

5. Cât este două treimi înmulțit cu 900?

6. Scrieți aceste temperaturi în ordine, începând cu cea mai scăzută: 6C, -4C, 1C, -10C și 3C

7. Kirsty cumpără 1 litru de suc de mere cu 1,39 lire sterline. Ea plătește cu o bancnotă de 5 lire sterline. Cât rest primește Kirsty?

8. Iată o succesiune de numere: 75, 50, 25, ____ Scrie următoarele două numere din succesiune.

9. Ken se gândește la un număr. Îl împarte la 3. Răspunsul este 72. La ce număr se gândea Ken?

10. 1/5 dintr-un număr este 22, care este numărul?

Răspunsuri:

1. 0,03

2. 38.4

3. 78

4. 171

5. 600

6. -10C, -4C, 1C, 3C, 6C

7. 3,61 lire sterline

8. 0, -25

9. 216

10. 110



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social
Tagurile articolului: elevi  intrebari  matematica  test 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel