Elevii de peste 18 ani se pot înscrie la liceu
Data publicării:
Raluca Panțiru
Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Social
Absolvenții de gimnaziu care împlinesc 18 ani până la începerea anului școlar 2025-2026 se pot înscrie în clasa a IX-a la învățământul seral sau cu frecvență redusă în perioada 24–29 iulie, conform calendarului oficial de admitere.

Înscrierile au loc între 24 și 29 iulie, la centrele stabilite de inspectoratele școlare județene. Candidații sunt sfătuiți să urmărească anunțurile publicate de ISJ-ul din județul în care doresc să se înscrie, pentru a afla detalii despre locații și program.

Citește și Ministrul Educației Daniel David, despre ce se întâmplă cu profesorii titulari care nu au suficiente ore în școală: „Nu au de ce să se teamă”

Dosarul trebuie să conţină următoarele documente

cererea de înscriere;

certificatul de naştere, cartea de identitate şi, după caz, certificatul de căsătorie în copie conform cu originaluladeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională/tezele cu subiect unic/testele naţionale/examenul de capacitate;foaia matricolă pentru clasele a V-a - a-VIII-a (cu calculul mediei generale);

adeverință medicală.Înscrierea în clasa a IX-a seral în București, pe 25-26 iulie

În Capitală, înscrierea în clasa a IX-a seral sau la clasele cu frecvență redusă se face joi și vineri, 24 și 25 iulie, potrivit unei informări a Inspectoratului școlar al Municipiului București (ISMB).

Citește și Evaluarea Națională ar putea DISPĂREA complet! Ministrul Daniel David: „NU este corectă”

Înscrierea se face în intervalul orar 9 – 16 la Colegiul Național Școala Centrală, de pe strada Icoanei nr. 3-5, Sector 2. Documentele necesare sunt aceleași ca cele precizate mai sus în articol din informarea ISJ Bihor.

Repartizarea la liceu se face pe 30 iulie în București, „în serii de câte 10”, transmite ISMB.

„Vor fi repartizati în data 30 iulie 2025, în serii de câte 10,

în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și a opţiunilor, pentru cei care au sustinut evaluarea naţională/tezele cu subiect unic din clasa a VIII-a/testele naționale/examenul de capacitate;

în ordinea descrescătoare a mediei de absolvire, pentru cei care nu au participat la evaluarea naţională/tezele cu subiect unic din clasa a VIII-a/testele naționale/examenul de capacitate”, mai arată ISMB.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Articole similare

Elevii de peste 18 ani se pot înscrie la liceu

Absolvenții de gimnaziu care împlinesc 18 ani până la...



Cele mai noi articole

Top citite

„Omor calificat sub masca reformei Educației”: Prof. Cătălin Zaman, director de școală, mesaj către ministrul Educației: „Nu pot să tac! De ce mințiți? De ce nu spuneți oamenilor adevărul?”

Ministrul Educației Daniel David, despre ce se întâmplă cu profesorii titulari care nu au suficiente ore în școală: „Nu au de ce să se teamă”

Florian Lixandru, despre acoperirea cadrelor cu profesori calificați: „În viitorul apropiat ne vom confrunta cu o lipsă în ceea ce privește personalul didactic la această materie”

Cardiolog: „5 alimente toxice pe care nu le-aș da niciodată copiilor mei, după 20 de ani de experiență în tratarea infarctului miocardic”. Ce le oferim în schimb

pixel