Elevii din București și 27 de județe primesc, în premieră, bursa de merit la valoarea minimă stabilită de lege
Data publicării:
Potrivit ultimei raportări a Ministerului Educației la cererea Edupedu.ro, din luna ianuarie, bursa de merit va fi primită de circa 516.000 de elevi, inclusiv de clasa a V-a.

Banii de burse ai elevilor pentru luna februarie vor fi plătiți de vineri, 12 aprilie, după ce au fost virați către inspectoratele școlare și școli, conform surselor Edupedu.ro, care au confirmat că banii au ajuns în unele școli încă de miercuri, 10 aprilie.

Potrivit ultimei raportări a Ministerului Educației la cererea Edupedu.ro, din luna ianuarie, bursa de merit va fi primită de circa 516.000 de elevi, inclusiv de clasa a V-a.

Suma pentru bursa de merit variază de la un județ la altul, în funcție de vacanța mobilă din februarie. Lista acestora, mai jos în articol.

Bursa de merit ar urma să fie pentru prima dată plătită integral elevilor, în cuantumul stabilit de lege, adică 450 de lei, pentru elevii din București și 27 de județe, care au avut săptămâna de vacanță de schi în luna februarie exclusiv.

Pentru elevii din 14 județe, care au avut vacanța începând din 26 februarie, bursa de merit ar urma să fie de circa 429 de lei, pentru că aceasta se calculează în funcție de numărul de zile din lună, iar o zi din vacanța acestora a fost în luna martie – vineri, 1 martie.

Pentru elevii din 14 județe, care au avut vacanța începând din 26 februarie, bursa de merit ar urma să fie de circa 429 de lei, pentru că aceasta se calculează în funcție de numărul de zile din lună, iar o zi din vacanța acestora a fost în luna martie – vineri, 1 martie. Sumele au fost confirmate de mai multe școli pentru Edupedu.ro.

Calculul se bazează pe formula „(CmB/NZL) x (NZL – NZV)” din metodologia de acordare a burselor școlare, unde: „CmB = cuantumul minim al bursei, stabilit prin lege/ordin de ministru; NZL = număr de zile lucrătoare în luna respectivă; NZV = număr de zile de vacanță în luna respectivă”. „În calcul (…) sărbătorile legale și zilele declarate libere prin lege sunt considerate zile lucrătoare”, conform Art. 18 din metodologie.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Blue Monday - Cea mai tristă zi din an. Iată de ce!

La începutul fiecărui an, a treia zi de luni din...



Cele mai noi articole

Top citite
„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență / FOTO: freepik.com @wildlight studio

„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență

Părinți manipulatori: Șapte semne care îți arată dacă faci parte din această categorie / FOTO: freepik.com @senivpetro

Părinți manipulatori: Șapte semne care îți arată dacă faci parte din această categorie

Comportamente pe care copiii le preiau de la părinții lor pe parcursul vieții / FOTO: Freepik.com@prostooleh

Comportamente pe care copiii le preiau de la părinții lor pe parcursul vieții

Cele mai bine plătite meserii, conform ChatGPT / FOTO: Freepik.com@Eugene Us

Cele mai bine plătite meserii, conform ChatGPT

pixel