Elevii români continuă să facă performanță la olimpiadele internaționale
Data publicării:
Elevii din România au obținut o medalie de argint și două medalii de bronz la prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Inteligență Artificială, din Bulgaria – IOAI 2024.

Potrivit datelor de pe site-ul competiției, au fost înscrise 34 de țări și teritorii la IOAI 2024, cu un total de 44 de echipe. Cele două echipe de elevi români au obținut o medalie de argint la proba practică și două medalii de bronz la proba teoretică (Scientific), la Olimpiada Internațională de Inteligență Artificială (IOAI) 2024 din Bulgaria, organizată pentru prima dată. Rezultatele au fost anunțate live la ceremonia de închidere de miercuri.

Iată echipele de elevi români:

Echipa 1 – bronz:

Stanciu Rareș – Ștefan – Liceul Teoretic Internațional De Informatică BucureștiNicolae Luca Ștefan – Liceul Teoretic Internațional De Informatică BucureștiMoldovan Laura – Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”Rebengiuc Mircea Maxim – Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”

Echipa 2 – argint și bronz:

Botnaru Victor – Liceul Teoretic Internațional de Informatică ConstanțaBratoveanu Nicolas – Ștefan – absolvent de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din GalațiDumitrașcu Ștefan – Alexandru – Liceul Georetic „Grigore Moisil” TimișoaraMocanu Mihai – Adrian – Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”.

La Olimpiada Internațională de Inteligență Artificială din Bulgaria au putut participa din România:

elevii în clasa a XI-a sau a XII-a și care au obținut o medalie (aur, argint sau bronz) în anul 2024 la una din Olimpiadele Naționale de Informatică, Matematică, Lingvistică, AcadNet, Securitate Cibernetică sau la hackathonul de Inteligență Artificială Nitro NLP.elevii de liceu care au obținut premiu (I, II, III), mențiune sau au fost membri în lotul lărgit de seniori la una dintre olimpiadele de mai sus.

Pentru Olimpiada de A.I., selecția lotului României s-a făcut pe criteriile de mai sus, cu invitații către elevi eligibili, înscrierile fiind închise pentru alți elevi și neanunțate public.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel