Ema, o elevă de la sat, olimpică la română fără să beneficieze de condiții privilegiate sau de meditații
Data publicării:
În ciuda provocărilor și a lipsurilor, performanța școlară în mediul rural rămâne o posibilitate reală și impresionantă. Ema, o elevă din clasa a VIII-a din Maramureș, a demonstrat acest lucru, calificându-se la Olimpiada Națională de Română, fără să beneficieze de condiții privilegiate sau ore de meditații.

În spatele acestei performanțe se află ore lungi de muncă asiduă, sprijinul necondiționat al părinților și implicarea școlii în dezvoltarea elevilor săi. Pentru Ema, pasiunea pentru limba și literatura română a fost descoperită în clasa a șasea, relatează Observator.

Ema a început să exploreze limba și literatura română, citind zeci de cărți și găsindu-și un poet preferat în persoana lui Lucian Blaga. În ochii ei, Blaga se evidențiază prin expresivitatea sa aparte și prin modul în care transmite iubirea în operele sale.

În spatele succesului unei eleve strălucitoare se află adesea o figură inspiratoare, o persoană care oferă îndrumare și sprijin constant. În cazul Emei, această figură este Adina Mezei, profesoara sa de limba română și diriginte la școala generală care îi poartă numele.

Ema nu este doar o elevă, ci o sursă de inspirație și mândrie

Pentru Adina, Ema nu este doar o elevă, ci o sursă de inspirație și mândrie, asemănând-o cu pasărea Phoenix, care renaște din propria cenușă în fiecare an.

În timpul pregătirii pentru competiție, Ema a petrecut multe ore alături de profesoara sa, absorbând cunoștințe și învățând tehnici esențiale pentru a-și îmbunătăți abilitățile literare. Cu sprijinul necondiționat al Adinei, Ema a învins provocările și a reușit să se califice la o competiție prestigioasă, depășindu-și propriile așteptări.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel