Peste 700.000 de români își celebrează onomastica în ziua de Crăciun: Crăciunică și Crăciunel se regăsesc printre cei sărbătoriți pe 25 decembrie
Cu toate acestea, în ciuda tuturor acestor motive, există încă oameni care nu își spală hainele noi imediat, mai ales când vine vorba de îmbrăcăminte exterioară, cum ar fi jachete, tricouri și pantaloni. Este doar o chestiune de preferință personală sau există într-adevăr un risc în a renunța la acest obicei?
Experții avertizează că hainele noi pot conține o varietate de substanțe chimice folosite în timpul producției, de la coloranți la formaldehidă, pe care unii producători le folosesc pentru a proteja țesăturile de mucegai. Aceste substanțe chimice pot provoca iritații ale pielii, în special pentru cei cu piele sensibilă sau alergii.
Pe lângă substanțele chimice, hainele pot colecta praf, bacterii și chiar ciuperci, mai ales dacă au fost încercate de mai multe ori. Chiar dacă un articol de îmbrăcăminte pare perfect curat, nu înseamnă că este igienic. Prin urmare, pentru mulți, spălarea este un pas necesar pe care nu vor să-l sări.
Interesant este că sunt multe persoane care spun că poartă haine noi nespălate ani de zile fără să aibă probleme. Mulți oameni sunt de acord că atâta timp cât îmbrăcămintea nu intră în contact direct cu părțile cele mai sensibile ale corpului, cum ar fi pielea, probabil că nu prezintă un mare risc.
Chiar și experții diferă din acest punct de vedere. În timp ce unii insistă să se spele, alții spun că riscul este minim, mai ales dacă nu ai pielea sensibilă.
O preocupare majoră rămâne prezența potențială a bacteriilor, dar pentru majoritatea oamenilor sănătoși acest lucru nu ar trebui să reprezinte o amenințare serioasă.
Lenjeria este un articol de îmbrăcăminte care ar trebui să fie întotdeauna spălat înainte de prima utilizare. Îmbrăcămintea care intră în contact direct cu părțile intime ale corpului trebuie spălată pentru a îndepărta orice reziduuri chimice și bacteriene.
Prin urmare, nu este de mirare că nici cei care nu își spală celelalte haine au întotdeauna grijă de igiena când vine vorba de lenjerie.
Foto: Freepik @senivpetro
Dacă te hotărăști să speli haine noi, ai grijă când alegi un program. Vă recomandăm să spălați rufele noi la temperaturi mai scăzute, în special pentru țesăturile delicate, deoarece apa fierbinte poate face ca culorile să se estompeze sau să micșoreze materialul. De asemenea, spală-le separat de hainele care conțin deja pete, deoarece hainele noi pot absorbi mirosul sau culoarea.
Spălarea hainelor noi înainte de a le purta pentru prima dată este un obicei care are avantajele sale, mai ales pentru cei cu pielea sensibilă sau predispusă la alergii. Cu toate acestea, nu este o regulă pe care toată lumea ar trebui să o respecte orbește.
Dacă ai pielea sănătoasă și gândul la chimicale nu te deranjează prea tare, poate poți sări peste unele articole și să le porți direct din magazin, dar lenjerie intimă? Aceasta este cu siguranță o poveste în sine.
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Potrivit unui sondaj, unul din...
Nu există nicio modalitate mai...
Cristina este un nume care...