Andreea Esca despre importanța profesorilor în educația de calitate: „Învățătoarea mea era un om cu har. Un cadru didactic slab nu va atrage elevii”
Până acum, din 2016, cele două probe erau la alegerea fiecărei facultăți/universități, iar metodologia aprobată prin OME 3.691/2024 prevedea că se susțin una sau două probe, nu ambele.
Universitățile trebuie să își adapteze regulamentele proprii în conformitate cu ordinul de ministru care modifică regulile de finalizare a studiilor superioare după 8 ani, potrivit actului normativ:
„Art. II Instituțiile de învățământ superior acreditate sau autorizate provizoriu elaborează și aplică propriul regulament de organizare și desfășurare a examenelor de absolvire, licență/diplomă și disertație, în conformitate cu metodologia-cadru aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 3.691/2024, cu modificările și completările ulterioare, începând cu anul universitar 2025-2026”.
„La articolul 13, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins: «Art. 13. – (1) Examenul de absolvire constă în două probe, după cum urmează:
a) probă de evaluare a cunoștințelor fundamentale și de specialitate;
b) probă de prezentare și susținere publică a lucrării de absolvire»”, scrie în ordinul de ministru modificat, potrivit Edupedu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Peste 496.000 de români își...
Anunț pentru studenții din...
La nașterea prințesei...
Dacă aștepți un băiețel pentru...
Influențate de o varietate de factori financiari și...
Boala obrajilor pălmuiți este o boală exantematică care...
Într-o lume în care idealul de...
În această nouă eră a...
Nu există un „părinte...