Examenul de licență și lucrarea de licență devin ambele obligatorii din anul universitar 2025-2026
Data publicării:
Începând cu anul universitar 2025-2026, examenul de licență, lucrarea de licență și alte examene sau lucrări de final de studii universitare vor trebui susținute obligatoriu „în pereche”, conform unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial pe 31 decembrie.

Până acum, din 2016, cele două probe erau la alegerea fiecărei facultăți/universități, iar metodologia aprobată prin OME 3.691/2024 prevedea că se susțin una sau două probe, nu ambele.

Citește și Profesorii trebuie să declare oficial că nu susțin meditații cu elevii din propriile clase. Mâine este ultima zi

Universitățile trebuie să își adapteze regulamentele proprii în conformitate cu ordinul de ministru care modifică regulile de finalizare a studiilor superioare după 8 ani, potrivit actului normativ:

„Art. II Instituțiile de învățământ superior acreditate sau autorizate provizoriu elaborează și aplică propriul regulament de organizare și desfășurare a examenelor de absolvire, licență/diplomă și disertație, în conformitate cu metodologia-cadru aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 3.691/2024, cu modificările și completările ulterioare, începând cu anul universitar 2025-2026”.

„La articolul 13, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins: «Art. 13. – (1) Examenul de absolvire constă în două probe, după cum urmează:

a) probă de evaluare a cunoștințelor fundamentale și de specialitate;
b) probă de prezentare și susținere publică a lucrării de absolvire»”, scrie în ordinul de ministru modificat, potrivit Edupedu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare


Cele mai noi articole

7 obiceiuri matinale care au beneficii dovedite pentru copii

Diminețile pot fi adesea o perioadă de agitație pentru...


Top citite

Lucrurile pe care psihologii îi roagă pe părinți și bunici să NU le mai facă. Ce efecte au asupra copiilor

De ce nu ar trebui să fie notate materiile vocaționale în școli. Elvira Deatcu: „Dacă am un copil călcat pe ureche, de ce să-i dai 4 la muzică, dacă nu are ureche muzicală”

Lucruri pe care copiii adulți le resimt în tăcere față de părinții lor, dar rareori le spun cu voce tare

„80% din ce faci azi ca părinte vine din primii tăi 7 ani de viață!” De ce e periculos să ignori copilul care ai fost. Andrada Faina: „Asta vreau să subliniez aici!” / VIDEO

pixel