„Copilului meu îi este frică de Moș Crăciun. Ce ar trebui să fac?” Psiholog: „Paternalofobia poate avea mai multe cauze”
La o recentă conferință, Dr. Deborah MacNamara a discutat despre natura fascinantă a jocului, subliniind cât de esențial este acesta în dezvoltarea noastră ca indivizi. Dar ce este cu adevărat jocul? Ce îl diferențiază de muncă sau alte activități cotidiene?
”Definiția jocului este interesantă. Ce este de fapt jocul? Sunt câteva caracteristici ale jocului: în primul rând nu este o muncă. Nu trebuie să o faci, nu trebuie să îl duci la bun sfârșit astfel încât să te întrebi cât de bine am reușit. Jocul este de altfel foarte captivant astfel încât îți vei pierde noțiunea timpului”, a spus Dr. Deborah MacNamara.
”Instictul de a juca este în creierul tău, chiar lângă instinctul de a respira. Gândiți-vă la asta. Deoarece jocul nu este real, nu pot fi consecințe. Poți să te căsătorești și să divorțezi de câte ori vrei, poți să fii chef, astronaut... asta e frumusețea jocului”, a mai spus Dr. Deborah MacNamara.
Loredana Iriciuc, redactor-șef ParintisiPitici.ro, este corespondentul special de la ParentEd Fest și va fi ochii și urechile voastre de la cel mai mare festival de parenting din România! Rămâneți alături de noi!
CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! Dr Shefali Tsabary, mesaj pentru părinții români: „Numai AȘA îți eliberezi copiii!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Magia Crăciunului este deja...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...
Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...
O țară a decis să suspende...