EXCLUSIV! Ce înseamnă cu adevărat joaca copiilor? Dr. Deborah MacNamara: "Libertate, siguranță și implicare". Definiția surprinzătoare a jocului
Data actualizării:
Data publicării:
Joaca nu este doar o activitate de divertisment pentru copii, ci un element important în dezvoltarea lor emoțională și cognitivă. Dr. Deborah MacNamara, expert în dezvoltarea copilului, a explicat, la ParentEd Fest, ce înseamnă cu adevărat joaca: libertate, siguranță și implicare. Dar cum influențează aceste trei concepte experiența copiilor și ce rol au ele în creșterea lor armonioasă?

La o recentă conferință, Dr. Deborah MacNamara a discutat despre natura fascinantă a jocului, subliniind cât de esențial este acesta în dezvoltarea noastră ca indivizi. Dar ce este cu adevărat jocul? Ce îl diferențiază de muncă sau alte activități cotidiene?

”Definiția jocului este interesantă. Ce este de fapt jocul? Sunt câteva caracteristici ale jocului: în primul rând nu este o muncă. Nu trebuie să o faci, nu trebuie să îl duci la bun sfârșit astfel încât să te întrebi cât de bine am reușit. Jocul este de altfel foarte captivant astfel încât îți vei pierde noțiunea timpului”, a spus Dr. Deborah MacNamara.

”Instictul de a juca este în creierul tău, chiar lângă instinctul de a respira. Gândiți-vă la asta. Deoarece jocul nu este real, nu pot fi consecințe. Poți să te căsătorești și să divorțezi de câte ori vrei, poți să fii chef, astronaut... asta e frumusețea jocului”, a mai spus Dr. Deborah MacNamara.

Loredana Iriciuc, redactor-șef ParintisiPitici.ro, este corespondentul special de la ParentEd Fest și va fi ochii și urechile voastre de la cel mai mare festival de parenting din România! Rămâneți alături de noi!

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! Dr Shefali Tsabary, mesaj pentru părinții români: „Numai AȘA îți eliberezi copiii!

Citește și: EXCLUSIV! Dr. Vanessa Lapoint demontează sfaturile potrivit cărora copilul trebuie să fie independent: "Din darul dependenței profunde iese adevărata independență!"



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Metode si tehnici

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Decan Stanford, despre capcana în care cad părinții și-i împiedică pe copii să fie autonomi: „Supravegherea 24/7, 365 de zile este uimitor de intruzivă!” / FOTO: freepik.com @sacyks

Decan Stanford, despre capcana în care cad părinții și care îi împiedică pe copii să fie autonomi: „Supravegherea 24/7, 365 de zile este uimitor de intruzivă!”

„Nu mai vreau la școală!” Oana Moraru, despre ce se ascunde în spatele refuzului copilului: „Elevul trece prin tot felul de ape într-o zi, iar mami și tati pun un bolovan în spatele lui” / FOTO: freepik.com @EyeEm

„Nu mai vreau la școală!” Oana Moraru, despre ce se ascunde în spatele refuzului copilului: „Elevul trece prin tot felul de ape într-o zi, iar mami și tati pun un bolovan în spatele lui”

Cercetătoare Harvard și mamă: „Dacă NU încurajezi orice oportunitate pentru copiii tăi, ești un părinte mai de succes decât majoritatea!” / FOTO: freepik.com @satura86

Cercetătoare Harvard și mamă: „Dacă NU încurajezi orice oportunitate pentru copiii tăi, ești un părinte mai de succes decât majoritatea!”

Părinții care cresc copii mai puternici mintal decât majoritatea fac următoarele lucruri / FOTO: freepik.com@jalanajaudah

Părinții care cresc copii mai puternici mintal decât majoritatea fac următoarele lucruri

pixel