EXCLUSIV! Dr Shefali Tsabary, mesaj pentru părinții români: „Numai AȘA îți eliberezi copiii!
Data actualizării:
Data publicării:
Dr Shefali Tsabary a explicat părinților români, prezenți la ParentEd Fest, ce înseamnă arta și practica parentingului conștient.

Dr Shefali Tsabary este o cunoscută autoare, oratoare și psihoterapeută americană, cu origini indiene, cunoscută în special pentru lucrările sale în domeniul dezvoltării personale și a parentingului conștient.

Shefali Tsabary s-a născut în India și a crescut în Statele Unite ale Americii. Ea a obținut un doctorat în Psihologie clinică de la Universitatea Columbia și a urmat și formare în terapia gestalt.

Vezi și „EXCLUSIV! Dr. Vanessa Lapoint explică părinților români de ce copiii se comportă necorespunzător: "Sunt două motive principale!"

Principala contribuție a lui Shefali Tsabary se află în promovarea conceptului de parenting conștient, care implică o abordare non-autoritară și bazată pe prezență conștientă în relația părinte-copil.

În cadrul evenimentului de astăzi, dr Shefali Tsabary a explicat arta și practica parentingului conștient.

„Pentru a fi părinți conștienți trebuie să fii în primul rând conștient de egoul tău. Când ești dispus să vezi „șarpele” egoului tau, atunci vei deveni un părinte conștient. Până nu accepți cine ești: limitat, cu eșecuri/frici, greșeli, până nu devii ok cu toate acestea, nu poți să-ți elberezi copilul.

Pentru că atâta timp cât trăiești cu o mască, continui să trăiești într-o minciună. Cultura ne-a antrenat să credem că există doar un  singur mod de parenting: cel tradițional și noi credem că aceasta este calea corectă”, a explicat dr Shefali Tsabary.

Vezi și „EXCLUSIV! Dr. Vanessa Lapoint demontează sfaturile potrivit cărora copilul trebuie să fie independent: "Din darul dependenței profunde iese adevărata independență!"

Loredana Iriciuc, redactor-șef ParintisiPitici.ro, este corespondentul special de la ParentEd Fest și va fi ochii și urechile voastre de la cel mai mare festival de parenting din România! 

Rămâneți alături de noi!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Parenting

Articole similare

Vârsta la care se poate identifica ce talent are un copil

Identificarea talentului unui copil este una dintre...

O abordare nouă și modernă în parenting: Părinții ”delfin”

Conceptul de "Părinți Delfini" a câștigat popularitate...



Cele mai noi articole

Vârsta la care se poate identifica ce talent are un copil

Identificarea talentului unui copil este una dintre...


Top citite
Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine” / FOTO: freepik.com @Petro Seniv 888

Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine”

Efectul Mozart, dezmințit de mai multe studii! Cercetători: „Nu trebuie să ne așteptăm ca simpla ascultare a muzicii să ne facă copiii mai deștepți!” / FOTO: freepik.com @kegfire5

Efectul Mozart, dezmințit de mai multe studii! Cercetători: „Nu trebuie să ne așteptăm ca simpla ascultare a muzicii să ne facă copiii mai deștepți!”

Parentingul românesc vs cel englez. Bianca Andreica „Suntem genul de părinți care vrem să le facem singuri pe toate. Ne bucurăm de ajutorul ocazional, însă îl refuzăm pe cel permanent” / FOTO: Instagram@BiancaAndreica

Parentingul românesc vs cel englez. Bianca Andreica: „Suntem genul de părinți care vrem să le facem singuri pe toate. Ne bucurăm de ajutorul ocazional, însă îl refuzăm pe cel permanent”

Copii machiavelici. Studiu internațional revoluționar despre cum această atitudine începe să se formeze încă din școala primară: „Unii dintre ei au un deficit neurologic” / FOTO: freepik.com @yakobchuk

Copii machiavelici. Studiu internațional revoluționar despre cum această atitudine începe să se formeze încă din școala primară: „Unii dintre ei au un deficit neurologic”

pixel