Peste 700.000 de români își celebrează onomastica în ziua de Crăciun: Crăciunică și Crăciunel se regăsesc printre cei sărbătoriți pe 25 decembrie
Sarcina este o perioadă minunată pe care o asociam cu așteptarea, bucuria, căldura, fericirea și dragostea, care, uneori, sunt umbrite de frica de necunoscut. De aceea femeile sunt educate temeinic despre sarcinăși se informează despre aceasta în diverse domenii, pentru a oferi condiții bune pentru dezvoltarea lor. Deși nu avem nicio îndoială că știi deja „totul” despre sarcină, nu știi încă aceste lucruri.
Știați că bebelușii din uter recunosc gustul mâncării pe care a mâncat-o mama? Sau că la fiecare două mii de copii se naște unul care are cel puțin un dinte la naștere?
Mai jos vă dezvăluim fapte mai neobișnuite despre sarcină, pe care probabil nu le știați înainte. Toate faptele declarate sunt dovedite științific.
Să începem cu acele fapte amuzante pe care poate le știi pentru că sunt puțin mai cunoscute sau pe care le-ai crezut doar parțial.
Vorbind, de exemplu, despre ceea ce se întâmplă în interiorul abdomenului, știați că uterul unei femei măsoară în mod normal dimensiunea unei piersici și devine ca un pepene verde la sfârșitul sarcinii?
În interiorul ei se întâmplă lucruri frumoase: vasele de sânge ale placentei, de exemplu, au o lungime de 50 de kilometri lungime!
Și ce face fătul în burtă? Începând din al doilea trimestru începe să facă pipi și... sa bea! De fapt, lichidul amniotic este compus în mare parte din urină (sterilă). Și caca? Nu, bebelușii nu fac caca în burtă, dar intestinul începe să producă meconiu, care este apoi expulzat după naștere (cumva natura s-a ocupat de asta!).
Fotografie de la Yan Krukau/Pexels
Și tot vorbind despre ce se întâmplă acolo, atunci când o fată se naște, ea are deja toată rezerva ovariană în burtă, în timp ce băieții vor trebui să aștepte până la pubertate pentru a începe să producă spermatozoizi!
Mulți știu că hormonii de sarcină au o mulțime de efecte asupra corpului femeii, de exemplu estrogenul provoacă păr frumos (care apoi cade dezastruos după naștere), dar ești sigur că știi totul?
De exemplu, hormonii sunt întotdeauna cei care modifică pH-ul vaginului și, prin urmare... schimbă mirosul ! Da, în timpul sarcinii părțile intime ale viitoarei mame miros diferit.
În același timp, părul crește în zone nedorite: sâni, bărbie și față, care de multe ori dispare de la sine după naștere.
Și știați că inima unei femei însărcinate crește cu 12%, astfel încât să poată pompa sânge și pentru făt? Și că din al doilea trimestru uterul în creștere deplasează toate organele conținute în abdomen?
Probabil nici nu știi că o femeie însărcinată produce un hormon numit relaxină, al cărui nume ar trebui să te facă să-i înțelegi scopul: să înmoaie articulațiile și să lase pelvisul să se deschidă pentru a lăsa copilul să treacă
Există, de asemenea, câteva fapte amuzante despre tătici. În primul rând, potrivit unui savant, ar fi vina spermatozoizilor dacă viitoarele mame au greață.
Dar asta nu e tot, dragi tați: se pare că e mai rău pentru partenerii mai recenți, adică spermatozoizii "proaspeți" echivalează cu mai multă greață pentru viitoarele mămici.
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Potrivit unui sondaj, unul din...
Nu există nicio modalitate mai...
Cristina este un nume care...