Fetele de aur ale României: patru medalii la Olimpiada Europeană de Matematică 2025
Data actualizării:
Data publicării:
România continuă să impresioneze prin excelența în educație!

La Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete – EGMO 2025, desfășurată între 11 și 17 aprilie la Priștina, în Kosovo, lotul național format din patru eleve ale Liceului Teoretic Internațional de Informatică București a obținut patru medalii prețioase: una de aur, una de argint și două de bronz.

Fetele au concurat alături de reprezentantele a 56 de țări și au demonstrat, încă o dată, că performanța românească în științele exacte este de top la nivel internațional.

Astfel, patru medalii pentru lotul României, la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2025 (EGMO 2025) desfășurată în perioada 11-17 aprilie 2025 la Priștina, în Kosovo.

Lotul țării noastre a fost format din patru eleve de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București.

Citește și Cât de mult ar trebui să scrie un copil în clasa I? Prof. Claudia Chiru: „Doamnele învățătoare care dau pagini ar trebui să le facă dumnealor să vadă cum se simte copilul!” / VIDEO

Elevii care au obținut medalii pentru lotul României, la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2025 

Mitroi Aida, clasa a XI-a, medalie de aur

Boiangiu Ana, clasa a XII-a, medalie de argint

Stroe Ioana, clasa a X-a, medalie de bronz

Diaconu Iustina, clasa a XI-a, medalie de bronz

La competiție au participat 56 de țări, 35 dintre ele fiind din Europa.

Echipa României a fost condusă de Mihail Bălună (profesor, Colegiul Național ,,Mihai Viteazul, Bucureşti) şi de Anca Băltărigă (profesor, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Bucureşti).



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

„Părinți, vă implor să mă ascultați!” O învățătoare dezvăluie pe TikTok singurul semnal de alarmă care arată că un elev va fi dificil în clasă: „NU are legătură cu comportamentul lui!”

Profesorii dau cărțile pe față: Tendințele moderne în parenting „afectează negativ copiii!” Ce comportamente ale părinților provoacă cele mai multe probleme în clasă?

„Temele la clasa pregătitoare, ilegale!” Semnalul de alarmă tras de prof. Claudia Chiru: „Doamnele învățătoare să se oprească, chinuie pe toată lumea!” / VIDEO

Cât de mult ar trebui să scrie un copil în clasa I? Prof. Claudia Chiru: „Doamnele învățătoare care dau pagini ar trebui să le facă dumnealor să vadă cum se simte copilul!” / VIDEO

pixel