Fetiță de 2 ani, lăsată singură acasă, cât mama este la serviciu. Cazul a stârnit dezbateri aprinse în rândul părinților: „Este prea periculos!”
Data publicării:
Fiecare familie are propriile reguli și abordări când vine vorba de a-și lăsa copiii singuri acasă. 

Întrebarea despre cât de mic este prea mic pentru a fi lăsat un copil singur acasă? Este o întrebare complexă, care poate genera dezbateri aprinse între părinți. În general, majoritatea sunt de acord că adolescenții au capacitatea de a fi lăsați singuri pentru perioade scurte de timp, dar există mai puțin consens când vine vorba de copiii mai mici, în special cei cu vârste de sub 10 ani.

Așa este și cazul unei mame din China care a stârnit numeroase controverse după ce a admis că își lasă singură acasă fiica, în vârstă de doar 2 ani, în timp ce ea merge la muncă. 

Citește și La ce vârstă poate un copil să stea singur acasă și pentru cât timp? Specialiștii răspund

Mama consideră că fiica ei este „destul de independentă”

Întrucât are un program aglomerat și responsabilități multiple, mămica susține că a fost nevoită să ia o decizie dificilă în ceea ce privește îngrijirea fiicei sale mici.

Conform informațiilor din South China Morning Post și Shaanxi TV, mama în cauză a ajuns la concluzia că fiica ei, deși în vârstă de doar 2 ani, ar putea să se descurce singură acasă pentru o perioadă de timp. Convingerea ei că micuța este „destul de independentă” a determinat-o să meargă la locul său de muncă, un restaurant pe care îl conduce, lăsându-și fiica acasă singură.

SURSA FOTO (ILUSTRATIV): freepik.com @yupachingping

„Mă simt liniștită!”

Potrivit declarațiilor mamei, ea a instalat camere de supraveghere video pentru a-și monitoriza fiica, iar imaginile surprinse „confirmă că micuța se descurcă singură”.

Mama a explicat că a urmărit-o pe fiica ei în timp real prin intermediul acestor camere de supraveghere și că a observat că se descurcă bine. „Mă simt liniștită!”

„Este prea periculos. Ce se întâmplă dacă are loc ceva neașteptat?”, a fost comentariul unui părinte, exprimându-și îngrijorarea față de situație.

Vezi și Lucrul numărul 1 care distruge încrederea copiilor, potrivit unui expert în educație de la Harvard



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel