Fetițe la un pas de tragedie după ce s-au intoxicat cu un sirop
Data actualizării:
Data publicării:
Două fetițe din municipiul Botoșani au ajuns la spital după ce au fost găsite de familie cu o sticlă de sirop golită lângă ele. Medicamentul, prescris pentru o afecţiune neurologică e uneia dintre fetiţe, a ajuns pe mâna celor două copile într-un moment de neatenţie al adulţilor.

Clipe de spaimă pentru familiile a două fetiţe din judeţ. În vârstă de 5 ani, cele două, au ajuns la spital după ce au fost găsite de familie cu o sticlă de sirop golită lângă ele. Medicamentul, prescris pentru o afecţiune neurologică e uneia dintre fetiţe, a ajuns pe mâna celor două copile într-un moment de neatenţie al adulţilor. Fetele au desfăcut sticla şi, după ce au gustat, gustul dulce, cu arome de fructe, le-a determinat să bea întreg conținutul, pasându-și sticluța de la una la alta.

Cele două au fost imediat descoperite de bunici, care au alertat-o pe mama uneia dintre ele. Femeia a realizat imediat pericolul și a apelat serviciul 112. Un echipaj cu medic din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă a ajuns în scurt timp la faţa locului. „Copiii au fost găsiți rapid postingestie. Asta a însemnat faptul că s-au făcut spălături gastrice rapid. Astfel, sperăm că substanțele nu au avut timp de metabolizare. Erau somnolente”, a precizat pentru Părinți și Pitici un asistent din cadrul SJA Botoaşani. Ambele copile au fost ulterior internate la Terapie Intensivă pentru observaţie, însă starea lor a fost una stabilă.

Atenție părinți!

Multe dintre lucrurile ținute în casă pot fi toxice pentru copii – substanțe de curățat, medicamente, cosmetice, produse pentru grădinărit, plante decorative. Dacă acestea nu sunt ținute în locuri speciale, copii le pot înghiți, inhala sau mânca sau își pot contamina pielea cu ele. Copiii mici au riscul cel mai mare de a face intoxicații datorită curiozității lor naturale. Aproximativ jumătate dintre intoxicații se produc la copii sub 6 ani, dintre care majoritatea apar la vârsta de 1 până la 4 ani.

Citește și „Lupta pentru viaţă a unui bebeluș la numai o zi de când a venit pe lume / VIDEO”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

7 semne că ești o femeie extrem de puternică și independentă

Vă întrebați dacă radiați cu adevărat putere și...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Învață-ți copilul să tacă 6 situații în care tăcerea este mai puternică decât cuvintele. Foto: @freepik/ warnakacreations

Învață-ți copilul să tacă: 6 situații în care tăcerea este mai puternică decât cuvintele

Afirmația pe care toți părinții ar trebui să o spună copilului lor, conform unui psiholog / FOTO: freepik.com @maxlupascu

Afirmația pe care toți părinții ar trebui să o spună copilului lor, conform unui psiholog

Semnele dureroase care arată că al tău copil este un „bully” la școală. La ce trebuie părinții să fie atenți? / FOTO: freepik.com @syda_productions

Semnele dureroase care arată că al tău copil este un „bully” la școală. La ce trebuie părinții să fie atenți?

Foto: Freepik @prostooleh

Învață-ți copilul să recunoască un prieten fals: O lecție completă

pixel