„Fiicele mele nu au făcut crize de furie sau mofturi”: Abordarea educațională a unei mame provoacă discuții pe rețelele de socializare
Data publicării:
O mamă a povestit pe TikTok că a reușit să elimine toate tipurile de crize de furie impunând fiicelor ei o educație fără televizor, tablete și alimente dulci.

O mamă de fete gemene a stârnit recent o dezbatere aprinsă, împărtășind abordarea ei educațională unică pe rețelele de socializare, despre care a spus că a salvat-o de la crize de furie și moftuei din partea copiilor ei.

April Jackson, o mamă americană în vârstă de 34 de ani, a declarat pe TikTok că a stabilit educația copiilor în limite destul de rigide, excluzând majoritatea acelor elemente - cum ar fi utilizarea tabletei sau a alimentelor nesănătoase - care de obicei creează tensiune în relația părinte-copil și care sunt la originea majorității crizelor de furie.

Strategia mamei

După cum explică în videoclipul care a atins peste un milion de vizualizări în doar câteva săptămâni, April a spus că a descoperit cât de mult diferă metoda ei educațională de cea a altor familii în timpul unei conversații cu o prietenă, care a spus că a fost foarte surprinsă de faptul că fiicele nu plânseseră sau țipaseră niciodată pentru nimic.

Când prietena ei i-a mărturisit ce luptă duce cu copiii ei atunci când le este restricționat accesul la televizor sau la tabletă, April a răspuns foarte calmă că, în realitate, copiii ei nu văzuseră niciodată o tabletă sau nu se uitaseră la televizor.

Potrivit femeii, de fapt, absența totală a expunerii la ecrane evită toate acele conflicte legate de timpul petrecut în fața dispozitivelor electronice care îi îngrijorează atât de mult pe părinții moderni.

April a continuat apoi să povestească despre conștientizarea ei, vorbind despre relația ei cu mâncarea. Femeia a spus că copiii ei nu au mâncat niciodată zahăr și s-au obișnuit încă de la naștere să mănânce numai alimente sănătoase, astfel încât să le protejeze sănătatea și să elimine disputele și mofturile la masă.

2. Fotografie... (e2809efiicele-mele-nu-au-facut-crize-de-furie-sau-mofturie2809d-abordarea-educationala-a-unei-mame-provoaca-discutii-pe-retelele-de-socializare-2_03838500.jpg)

Fotografie de la Jep Gambardella/ Pexels

April a dezvăluit, de asemenea, o altă strategie pentru a reduce diferențele și, în consecință, conflictele dintre surori: îmbrăcarea gemenelor în haine identice pentru a evita certuri cu privire la ce să poarte. Cu toate acestea, atunci când copiii vor să aleagă ținute diferite, ea are întotdeauna la dispoziție o dublă opțiune pentru a face alegerea ușoară și liniștită.

Opiniile contradictorii

Această abordare bazată pe privarea totală a fiicelor de toate acele alternative care ar putea declanșa preferințe și nemulțumiri a fost primită cu opinii diferite de la alți părinți care frecventează rețelele de socializare.

În ciuda susținerii unor părinți entuziaști pentru alegerea femeii, mulți alții au ridicat obiecții față de metoda lui April, subliniind că accesele de furie la copii sunt inevitabile și pot fi declanșate din cele mai banale motive.

În comentarii, mai multe mămici au împărtășit, de fapt, anecdote despre accesele de furie ale micuților lor, declanșate de evenimente aparent zadarnice, precum forma prăjiturii sau dorința de a amâna ora de culcare.

Alții au subliniat, în schimb, că faptul că fetele nu fac crize de furie pentru că literalmente „nu știu ce le lipsește”, iar acest lucru le-ar putea expune unor probleme în perioada adolescenței sau a maturității, când vor intra neapărat în contact cu toate acele lucruri ținute departe de mama lor.

Deși conștientă de critici, April a spus totuși că este convinsă că metoda ei a funcționat perfect pentru familia ei, subliniind că fiecare părinte trebuie să găsească cea mai potrivită abordare pentru copiii lor.

@apriljacksonofficial I have managed to avoid all tantrums (so far) with my 3 year old twin girls and here’s how #parenting #parentingtips #advice #twinmum #gentleparenting ♬ original sound - April Jackson



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Metode si tehnici

Articole similare


Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!” / FOTO: freepik.com @olyakomarova

Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!”

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul / FOTO: freepik.com @SkelDry

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

pixel