O țară interzice TikTok pentru un an! Ce a determinat Guvernul să ia această măsură
O țară a decis să suspende...
„Rezultatele la Bacalaureat 2024 afișate ne dau o rată de promovare a promoției actuale de 81,5%, de departe cea mai mare din ultimii 10 ani. Deși politicienii o să clameze o victorie extraordinară care demonstrează că proiectul România Educată funcționează, vreau să arăt, pe puncte, de ce ne furăm căciula și rezultatul nu este unul bun”, a scris Ana Birchall pe pagina de Facebook.
Fostul ministru a evidențiat patru puncte cheie:
„1. Doar 39 de elevi din toată țara au media 10. Cu toată pregătirea suplimentară și industria meditațiilor de care știm cu toții, mediile de 10 au scăzut la jumate față de anul trecut și cu peste 80% față de acum doi ani. Asta în condițiile în care specialiștii pe discipline spuneau că subiectele au fost ușoare anul acesta.
2. Diferențele mari oraș-sat. Tinerii din mediul rural au șanse minime să recupereze până la Bac handicapul educațional cu care vin din gimnaziu, nu pentru că sunt mai proști, ci pentru că nu au acces la aceeași pregătire ca cei de la oraș.
3. Cel mai dureros aspect sunt diferențele mari dintre teoretic-tehnologic. La teoretic avem 90,7% promovabilitate din promoția curentă, iar la tehnologic abia 63,3%, adică cu o treime mai puțin. Incapacitatea sistemului de a individualiza învățarea și opoziția Ministerului la bacalaureat tehnologic îi condamnă la eșec.
4. Paradoxul de care se lovesc universitățile tehnice care sunt obligate să accepte studenți absolvenți de filologie sau științe sociale pentru că cei care ar avea baza necesară pentru a continua în domeniu nu au luat un bacalaureat identic cu colegii lor filologi, deci nu sunt eligibili”.
Ana Birchall a concluzionat: „Deci ce avem aici, o înfrângere mascată în victorie pe care politicienii o vor folosi ca să-și acopere indiferența față de viitor.
Am mai spus-o și o repet: Educația este o problemă de siguranță națională, fără educație o țară nu poate progresa și prospera”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
O țară a decis să suspende...
Postul Crăciunului este o...
Teodora Voinescu, o profesoară...
O bunică a luat dintr-o școală...
Magia Crăciunului este deja...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...
Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...
O țară a decis să suspende...