Fost ministru, despre rezultatele de la BAC 2024: „Vreau să arăt, pe puncte, de ce ne furăm căciula și rezultatul NU este unul bun!”
Data publicării:
Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei, a reacționat, astăzi, după afișarea notelor de la Bacalaureat.

„Rezultatele la Bacalaureat 2024 afișate ne dau o rată de promovare a promoției actuale de 81,5%, de departe cea mai mare din ultimii 10 ani. Deși politicienii o să clameze o victorie extraordinară care demonstrează că proiectul România Educată funcționează, vreau să arăt, pe puncte, de ce ne furăm căciula și rezultatul nu este unul bun”, a scris Ana Birchall pe pagina de Facebook.

Citește și 76,4% dintre elevi au promovat Bacalaureatul! Cea mai mare rată din ultimii 14 ani! Ministrul Deca: „Cei mai mulți se situează în tranșa de medii 8 - 8,99”

Patru puncte cheie

Fostul ministru a evidențiat patru puncte cheie:

„1.⁠ ⁠Doar 39 de elevi din toată țara au media 10. Cu toată pregătirea suplimentară și industria meditațiilor de care știm cu toții, mediile de 10 au scăzut la jumate față de anul trecut și cu peste 80% față de acum doi ani. Asta în condițiile în care specialiștii pe discipline spuneau că subiectele au fost ușoare anul acesta. 

2.⁠ ⁠Diferențele mari oraș-sat. Tinerii din mediul rural au șanse minime să recupereze până la Bac handicapul educațional cu care vin din gimnaziu, nu pentru că sunt mai proști, ci pentru că nu au acces la aceeași pregătire ca cei de la oraș.

3.⁠ ⁠Cel mai dureros aspect sunt diferențele mari dintre teoretic-tehnologic. La teoretic avem 90,7% promovabilitate din promoția curentă, iar la tehnologic abia 63,3%, adică cu o treime mai puțin. Incapacitatea sistemului de a individualiza învățarea și opoziția Ministerului la bacalaureat tehnologic îi condamnă la eșec.

4.⁠ ⁠Paradoxul de care se lovesc universitățile tehnice care sunt obligate să accepte studenți absolvenți de filologie sau științe sociale pentru că cei care ar avea baza necesară pentru a continua în domeniu nu au luat un bacalaureat identic cu colegii lor filologi, deci nu sunt eligibili”.

Ana Birchall: „O înfrângere mascată în victorie!” 

Ana Birchall a concluzionat: „Deci ce avem aici, o înfrângere mascată în victorie pe care politicienii o vor folosi ca să-și acopere indiferența față de viitor. 

Am mai spus-o și o repet: Educația este o problemă de siguranță națională, fără educație o țară nu poate progresa și prospera”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Cum să stabilești limite: Un abecedar pentru părinți

Limitele sunt un act de autoîngrijire, nu de egoism.

Lucruri pe care toți bunicii vor ca nepoții lor să le știe

Înțelepciunea unei bunici rămâne cu noi pentru toată...

Sfaturi valoroase pentru a crește un copil curajos

Psihologul David J Bredehoft dezvăluie pașii bazați pe...


Top citite
Decan Stanford, despre capcana în care cad părinții și-i împiedică pe copii să fie autonomi: „Supravegherea 24/7, 365 de zile este uimitor de intruzivă!” / FOTO: freepik.com @sacyks

Decan Stanford, despre capcana în care cad părinții și care îi împiedică pe copii să fie autonomi: „Supravegherea 24/7, 365 de zile este uimitor de intruzivă!”

„Nu mai vreau la școală!” Oana Moraru, despre ce se ascunde în spatele refuzului copilului: „Elevul trece prin tot felul de ape într-o zi, iar mami și tati pun un bolovan în spatele lui” / FOTO: freepik.com @EyeEm

„Nu mai vreau la școală!” Oana Moraru, despre ce se ascunde în spatele refuzului copilului: „Elevul trece prin tot felul de ape într-o zi, iar mami și tati pun un bolovan în spatele lui”

Numele de băieți și numele de fete cel mai probabil să fie miliardari, potrivit ChatGPT / FOTO: freepik.com @mandhi

Nume de copii care cel mai probabil o să fie miliardari, potrivit ChatGPT

Cercetătoare Harvard și mamă: „Dacă NU încurajezi orice oportunitate pentru copiii tăi, ești un părinte mai de succes decât majoritatea!” / FOTO: freepik.com @satura86

Cercetătoare Harvard și mamă: „Dacă NU încurajezi orice oportunitate pentru copiii tăi, ești un părinte mai de succes decât majoritatea!”

pixel