Frățiorii David și Radu, găsiți după ce părinții i-au dat dispăruți: Înfometați și murdari, băieții spun că au fugit din cauza traiului greu de acasă
Data publicării:
David și Radu, doi frați de 12 și 14 ani, din județul Argeș, au reușit să pună pe jar zeci de salvatori după ce au dispărut de acasă. Disperați, părinții au anunțat imediat autoritățile, iar în scurt timp a fost declanșată o amplă operațiune de căutare.

Într-un efort comun, forțe de poliție, jandarmi, pompieri și voluntari s-au alăturat misiunii pentru a-i găsi pe cei doi frați dispăruți. A fost declanșat și un mesaj RO-Alert pentru a informa populația și a solicita sprijinul comunității.

Operațiunea de căutare a fost de-a dreptul impresionantă, acoperind diverse terenuri, de la uscat până la apă. Bărci și un elicopter au fost mobilizate pentru a survola zona și a analiza din aer împrejurimile, în timp ce voluntarii s-au angajat în căutări pe jos, cu speranța că îi vor găsi pe copii teferi și nevătămați.

După ore tensionate de căutări, fericirea a înlocuit anxietatea - cei doi frați au fost găsiți în viață, la o distanță de peste 10 kilometri de locul de unde au plecat. Cu toate acestea, starea lor era îngrijorătoare: deshidratați și epuizați, copiii au avut dificultăți să comunice. Se pare că au fugit din cauza traiului greu de acasă, dar nu au putut exprima în cuvinte experiența lor.

Citește și Imagine zguduitoare cu o mamă care ascultă inima băiețelului ei cum bate în pieptul altui copil: „Inima fiului meu bate!” - FOTO

Condițiile grele de trai i-au determinat pe cei doi copii să fugă de acasă

Tatăl lor a crezut că s-au înecat, însă ce s-a întâmplat a fost cu totul neașteptat. Cei doi băieți trăiesc la o fermă modestă din Golești, alături de tatăl lor și concubina acestuia. Condițiile grele de trai i-au determinat pe cei doi copii să ia o hotărâre curajoasă și neobișnuită - să fugă de acasă.

În mod obișnuit, frații erau trimiși la câmp pentru a avea grijă de animale. Așa au hotărât că trebuie să plece, să evadeze din această viață grea. Spre îngrijorarea și disperarea tatălui, cei doi copii nu s-au mai întors acasă. Găsind tricourile lor pe malul lacului Golești, el a presupus că ceva tragic s-a întâmplat, că s-au înecat în apele lacului. Alertând imediat Poliția, speranța unei salvări a scăzut treptat.

După ore tensionate și îndelungi căutări, în cele din urmă, salvatorii i-au descoperit pe cei doi frați în viață, la o distanță de peste 10 kilometri de ferma lor. Emoția și bucuria reîntâlnirii au fost copleșitoare pentru toți cei implicați în căutare.

Imediat ce au fost găsiți, copiii au fost duși la spital pentru o evaluare medicală. Dr. Tudor Ionescu de la Spitalul de Pediatrie Pitești a declarat că starea lor de sănătate era relativ bună, cu excepția unui ușor sindrom de deshidratare și câteva leziuni minore cauzate, probabil, de statul în soare și pe câmp.

Vezi și Părinți revoltați după ce fetița lor a fost într-un loc de joacă aparent sigur: „Nu ne-am gândit vreodată că poate să fie periculos”

Cei doi frați vor fi preluați de Protecția Copilului

Murdari și răniți, cei doi frați au fost preluați de către personalul medical, care, în primul rând, s-a asigurat să le dea ceva de mâncare, deoarece frații s-au plâns că le este foame. Cu toate acestea, comunicarea cu ei a fost extrem de dificilă, conform medicilor pediatri. Nu doar că nu cunoșteau cuvinte de bază, dar când unul dintre frați, în vârstă de 14 ani, a fost întrebat câți ani are, a arătat doar patru degete, incapabil să-și exprime corect vârsta.

Dr. Tudor Ionescu de la Spitalul de Pediatrie Pitești a explicat că ambii frați aveau un vocabular foarte limitat și chiar vârsta lor era dificil de comunicat.

Cu toate acestea, în ciuda dificultăților de comunicare, o decizie importantă a fost luată în privința lor - cei doi frați vor fi preluați de Protecția Copilului și plasați sub regim de urgență. Investigarea cauzei dispariției lor și a circumstanțelor din viața lor de până acum va fi realizată de către autorități, cu scopul de a determina modul în care trăiau și dacă au fost supuși abuzurilor din partea părinților.

Această poveste tulburătoare aduce în prim plan nevoia de protecție și grija față de copii, mai ales în situații vulnerabile. Comunitatea speră că frații vor primi acum sprijinul necesar pentru a-și depăși traumele și a avea un viitor mai sigur și mai luminos în grija specialiștilor și a iubirii unei familii în care să fie protejați și îngrijiți corespunzător.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social
Tagurile articolului: arges  copii  disparut  frati  frati disparuti  parinti  politie 

Articole similare


Cele mai noi articole

DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...


Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel