Fraze pe care să le adaugi la vocabularul tău dacă vrei să pari mai sofisticat
Data publicării:
Include în conversațiile tale și vei vedea cât de repede își schimbă oamenii percepția despre tine!

A fi neînțeles nu este o senzație plăcută. Îți poate afecta încrederea și îți poate îngreuna stabilirea de legături cu alte persoane.

Din fericire, vă puteți îmbunătăți abilitățile conversaționale, doar schimbându-vă tonul și modificând modul în care spuneți lucruri simple.

Citește și „Cunoașteți regula 2-2-2? Secretul cuplurilor fericite care întărește dragostea”

Iată 7 fraze pe care să le adaugi vocabularului tău dacă vrei să pari mai sofisticat

Sursa foto: freepik.com@lookstudio

 „Îți apreciez contribuția”

Această frază este utilă mai ales într-un mediu de lucru, cum ar fi o întâlnire sau o sesiune de brainstorming.

Atunci când discutați cu colegii, a le spune că le apreciați contribuția este un mod politicos de a le recunoaște contribuția la o conversație, chiar dacă nu sunteți de acord cu ceea ce spun ei.

Conform unui sondaj Gallup privind cultura locului de muncă, angajații care primesc recunoaștere pozitivă din partea colegilor au de 20 de ori mai multe șanse să fie implicați în munca lor decât cei care primesc o recunoaștere slabă.

Iar 72% dintre angajații care au declarat că au avut experiențe deosebite de recunoaștere la locul de muncă au spus că performanțele lor în ceea ce privește „lucrurile mărunte” sunt recunoscute des.

A-i spune unui coleg că apreciați informațiile pe care vi le împărtășește este o modalitate eficientă și grațioasă de a-l face să se simtă inclus.

În loc să declarați că nu înțelegeți ceva, folosiți expresia „Am nevoie de clarificări”.

Această frază distrage atenția de la propria lipsă de înțelegere și reorientează conversația asupra persoanei cu care vorbiți. Este un mod sofisticat de a spune „Nu înțeleg” și vă permite să adunați mai multe detalii cu privire la sarcina în cauză.

„Îți respect opinia”

Sursa foto: freepik.com@pressfoto

La fel ca și exprimarea aprecierii față de cineva, a spune că îl respecți merge foarte departe în ceea ce privește câștigarea încrederii cuiva.

Deși s-ar putea să nu fiți de aceeași părere cu o persoană, a-i spune că îi respectați opinia vă dă un aer sofisticat. De asemenea, creează un sentiment de respect reciproc: Dacă tu îi respecți, este mai probabil ca și ei să te respecte.

 „Am constatat că opusul este adevărat”

Oamenilor nu prea le place să li se spună când greșesc, chiar dacă toți suntem obligați să facem greșeli. Această frază sofisticată este utilă mai ales în situațiile în care încercați să diminuați tensiunea cauzată de un dezacord.

Dacă purtați o conversație cu cineva, iar acesta insistă că punctul său de vedere este corect, a spune că ați constatat contrariul evidențiază faptul că fiecare are propria sa experiență a lumii și că este în regulă să aveți opinii diferite.

„Sunt de acord cu dumneavoastră”

Această frază este un mod mai sofisticat și mai elegant de a spune cuiva că are dreptate.

Desigur, ați putea spune „Sunt de acord” sau chiar „Aveți dreptate”, dar a spune „Sunt de acord cu dumneavoastră” este puțin mai formal și vă face să păreți elocvent, grijuliu și pus la punct.

„Pot să vă întreb ce părere aveți?”

Sursa foto: freepik.com@Shaiith

Presupunem adesea că dacă punem întrebări sau cerem ajutor părem mai puțin inteligenți, când, în realitate, acest lucru ne face să părem mai inteligenți.

Conform unui studiu realizat de Universitatea Harvard, adresarea de întrebări îi face pe oameni mai simpatici. Atunci când cineva pune întrebări, în special întrebări de urmărire, partenerul de conversație îl percepe ca fiind foarte receptiv.

Întrebând părerea cuiva despre un proiect sau o problemă cu care vă confruntați, îl faceți să se simtă validat. De asemenea, subliniază cât de mult apreciați munca în echipă și ascultarea celorlalți, care reprezintă esența unei persoane sofisticate.

„Vă mulțumim pentru sprijinul dumneavoastră”

O altă modalitate excelentă de a-ți spori nivelul de sofisticare este să spui pur și simplu „mulțumesc”. A fi politicos este adesea trecut cu vederea, așa că atunci când mulțumești cuiva pentru eforturile sale, te faci remarcat ca o persoană căreia îi pasă de cei din jur.

Un studiu publicat de Frontiers in Psychology s-a axat pe impactul civilității la locul de muncă, pe care cercetătorii au definit-o ca fiind „comportamentul respectuos și politicos manifestat de persoane față de colegii lor la locul de muncă”.

Rezultatele studiului au arătat că promovarea unei culturi a civilității la locul de muncă îmbunătățește sănătatea mintală a angajaților, reduce rata lucrătorilor care suferă de epuizare și reduce absenteismul.

Faptul că aveți grijă la locul de muncă aduce beneficii fiecărui angajat în parte, ceea ce ajută companiile să funcționeze fără probleme.

A le transmite colegilor tăi că apreciezi sprijinul lor este un mod amabil și sofisticat de a te comporta.

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

pixel