Gestul necugetat al unei mame din Maramureș. S-a filmat în timp ce „predă” lecții de condus bebelușului de 9 luni: „Inconştienţă criminală”
Data publicării:
O mamă din Maramureş a publicat un videoclip în care conduce maşina cu bebelușul de 9 luni în braţe. Şi soţul ei apare în fotografii pe reţelele sociale în aceeaşi situaţie, încă de când copilul avea doar 5 luni. 

Experţii atrag atenţia că această acţiune este extrem de periculoasă pentru că poate duce la consecinţe grave, fiind considerată o formă de inconştienţă criminală. Orice oprire bruscă a maşinii ar putea avea consecinţe fatale pentru cei mici.

Pe fotografiile postate chiar de către femeie pe reţelele sociale se poate observa cum îşi ţine fiul în vârstă de doar 9 luni în braţe, conducând în acelaşi timp o maşină puternică. Bebeluşul are mânuţele pe volan, încercând să-l mişte. Toate acestea au loc pe un drum public din Borşa.

Nu este prima oară când viaţa copilului este pusă în pericol

„Faptul că ai luat copilul în braţe şi nu este în scaunul său de siguranţă, iar tu însăţi, ca adult, nu purtai centura de siguranţă, reprezintă cu siguranţă un risc major”, a declarat Titi Aur, expert în conducere defensivă, potrivit Observator. Aceasta nu este prima oară când viaţa copilului este pusă în pericol. Tatăl a postat și el o imagine în care își ţine în braţe, tot la volan, copilul care avea doar 5 luni.

Gesturile inconştiente au atras atenţia poliţiştilor. Femeia a fost amendată cu 800 de lei și a fost raportată la Protecţia Copilului.

Fenomenul copiilor neasiguraţi în scaune auto sau aflat la volan a scăpat de sub control. La sfârşitul anului trecut, un băiat de şapte ani a fost surprins în timp ce conducea.

Copiii cu o înălţime sub 1 metru şi 35 de centimetri trebuie să fie transportaţi în scaune auto speciale

Potrivit legislaţiei, copiii cu o înălţime sub 1 metru şi 35 de centimetri trebuie să fie transportaţi în scaune auto speciale. Ei pot ocupa scaunul din dreapta al şoferului doar dacă au o înălţime mai mare de un metru şi jumătate.

„Începând de la o viteză de 15 km/h în cazul unui impact frontal sau în momentul unei frânări bruşte, atât şoferul, cât şi în special un copil ţinut în braţe sunt expuşi la riscuri maxime”, explică Titi Aur, conform sursei citate.

În anul 2022, 100 de copii au pierit, iar aproape 500 au ajuns la spital din cauza lipsei protecţiei corespunzătoare în maşină.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență / FOTO: freepik.com @wildlight studio

„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență

Părinți manipulatori: Șapte semne care îți arată dacă faci parte din această categorie / FOTO: freepik.com @senivpetro

Părinți manipulatori: Șapte semne care îți arată dacă faci parte din această categorie

Comportamente pe care copiii le preiau de la părinții lor pe parcursul vieții / FOTO: Freepik.com@prostooleh

Comportamente pe care copiii le preiau de la părinții lor pe parcursul vieții

Cele mai bine plătite meserii, conform ChatGPT / FOTO: Freepik.com@Eugene Us

Cele mai bine plătite meserii, conform ChatGPT

pixel